• Chocolate Chip Mug Cake Zonder Ei

Chocolate chip mug cake zonder ei

Al een tijdje staat een poll op Mug-Cakes waarin ik vraag welke mug cake jullie graag op Mug-Cakes zouden willen zien verschijnen. Op nummer 1 stond de chocolate chip mug cake, net boven de pizza mug cake. Daarom deel ik vandaag jullie mijn recept voor deze eenvoudige maar lekkere chocolate chip mug cake. Omdat er veel vraag is naar mug cakes zonder ei, hoef je ook voor dit recept geen ei te gebruiken 🙂 Deze chocolate chip mug cake zonder ei is desondanks mooi kruimelig en luchtig.

In Nederlandse supermarkten is het trouwens moeilijk chocolate chips te vinden; ik kocht ze namelijk zelf bij de Carrefour in België. Je kunt ze wel altijd in bakwinkels vinden, of online. Maar natuurlijk kun je ook gewoon een (pure) chocolade reep in stukjes hakken, dat geeft hetzelfde resultaat.

Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Gebruik dan 3 eetlepels bloem en een halve theelepel bakpoeder!

Heb jij deze chocolate chip mug cake zonder ei gemaakt? Deel je mening onderaan deze pagina, of tag me via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

 

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Chocolate chip mug cake zonder ei

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 1 el (room)boter (25g)
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 2 el melk
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 10g chocolate chips

Hoe maak je het?

  1. Doe 25g (room)boter in een mok samen met 2 eetlepels suiker, en smelt samen in de magnetron. Dit duurt ongeveer 15-40 seconden.
  2. Meng de boter en suiker goed door elkaar, en voeg vervolgens 2 eetlepels melk en 1 tl vanille-extract toe. Meng nogmaals goed.
  3. Voeg vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel. Voorkom klontjes door na iedere eetlepel even goed te mixen. Ook is het handig om een klein zeefje te gebruiken.
  4. Als laatste voeg je een handje (ongeveer 10 gram) chocolate chips toe. Meng goed om alle chocolade mooi te verdelen.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor 1 minuut. Laat de mug cake daarna kort afkoelen. Deze chocolate chip mug cake zonder ei is klaar wanneer de bovenkant helemaal droog is.

Extra tips

Je kunt ook een eetlepel pindakaas aan het beslag toevoegen!!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties