• Frisse Sinaasappel Mug Cake met Mascarpone

Frisse sinaasappel mug cake met mascarpone

Om de koude laatste zomerdagen wat op te fleuren, heb ik vandaag voor jullie het recept voor een frisse sinaasappel mug cake met mascarpone. Deze sinaasappel mug cake is eenvoudig van smaak, maar juist daarom zo ontzettend lekker. De vanille en boter in het recept geven de mug cake een volle smaak, en de sinaasappel maakt de mug cake lekker zoet en fris. De mascarpone maakt de sinaasappel mug cake vervolgens helemaal af. Je kunt eventueel ook zure room in plaats van mascarpone gebruiken, of wat sinaasappellikeur aan de mascarpone toevoegen 😉

Deze keer gebruikte ik bloem en bakpoeder in het recept, maar je kunt dit gerust vervangen door 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel.

Dol op sinaasappel? Maak dan eens deze kruidige chocolade mug cake met sinaasappel, of wellicht vind je een lekker recept tussen mijn fruit mug cake recepten. Wil je liever een verzoek voor een recept indienen? Dat kan hier.

Heb jij deze sinaasappel mug cake gemaakt?  Laat een berichtje achter onderaan deze pagina om je mening te delen, of deel je eigen creatie via social media door mij te taggen met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Frisse sinaasappel mug cake met mascarpone

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl vanille-extract (of 1/2 tl vanillesuiker)
  • 2 el suiker
  • 1/2 groot ei of 1 klein ei
  • 3 el bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 2 el mascarpone
  • scheutje melk

Hoe maak je het?

  1. Doe 1 eetlepel boter in een mok en smelt kort in de magnetron, ongeveer 30-45 seconden. Laat daarna kort afkoelen.
  2. Voeg dan het rasp van 1 sinaasappel toe, samen met 1 eetlepel sinaasappelsap. Wil je een iets minder sterke sinaasappelsmaak, voeg dan het rasp van maar een halve sinaasappel toe. Doe hier vervolgens 2 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille-extract bij, en meng goed door elkaar.
  3. Klop daarna een groot ei los in een apart kommetje, en voeg de helft van het ei toe aan het beslag.
  4. Doe dan alle droge ingrediënten erbij: 3 eetlepels bloem en 1/4 tl bakpoeder. Je kunt ook 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel gebruiken. Meng tot een glad beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongever 1 minuut en 30 seconden. De bovenkant moet helemaal droog zijn. Laat de mug cake kort afkoelen voordat je hem eet.
  6. Doe als laatste 2 eetlepels mascarpone in een kommetje, samen met een klein scheutje melk. Meng dit door elkaar zodat de mascarpone wat lichter wordt en je deze makkelijker over de mug cake kan verdelen. En klaar is je sinaasappel mug cake!

Extra tip

In plaats van mascarpone en melk kun je ook wat zure room gebruiken als topping! Je kunt er ook voor kiezen om wat sinaasappellikeur door de mascarpone heen te mengen, in plaats van melk!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties