• Glutenvrije Mug Cake met Amandelen

Glutenvrije mug cake met amandelen

Deze glutenvrije mug cake met amandelen is een mug cake met niet al teveel poespas, maar daardoor niet minder lekker. Ondanks de mug cake geen gluten bevat, is deze mug cake toch lekker luchtig dankzij het ei en de bakpoeder. Het geroosterd amandelschaafsel zorgt voor extra veel smaak. Eventueel kun je ook nog amandelaroma, amaretto of vanille door het beslag doen 🙂

Ben jij aan de slag gegaan met deze glutenvrije mug cake met amandelen? Ik zou het leuk vinden als je onderaan deze pagina een berichtje achterlaat. Je kunt je reactie/foto ook delen via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Op zoek naar nog een glutenvrij mug cake recept? Probeer eens deze glutenvrije vegan mug cake zonder ei.

Heb je nog een goed idee voor een mug cake recept? Stuur dan een verzoek in! Heb je een vraag? Bekijk hier de veelgestelde vragen of stuur me een berichtje!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Glutenvrije mug cake met amandelen

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 2 min
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 2 el (amandel)melk
  • 4 el amandelmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • Handje (gepelde) amandelen
  • Eventueel wat amandelschaafsel
  • Snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Klop 1 ei los in een mok en doe hier 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels (amandel)melk bij. Meng door elkaar.
  2. Voeg vervolgens 4 eetlepels amandelmeel en 1/4 theelepel bakpoeder toe. Meng met een vork tot een glad beslag. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  3. Hak wat amandelen in grove stukjes en meng door het beslag. Zet de mug cake in de magnetron voor ongeveer 2 minuten.
  4. Toast eventueel nog wat amandelschaafsel in een droge pan op hoog vuur. Hou dit goed in de gaten, want het amandelschaafsel kan snel aanbranden! Strooi het geroosterd amandelschaafsel op de mug cake!

Extra tips

Voeg voor wat extra smaak een halve theelepel vanille-extract of vanille suiker toe aan het beslag. Voor een nog sterkere amandelsmaak kun je ook wat amandelaroma (Dr. Oetker) of amaretto toevoegen.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties