• Hartige Mug Cake met Courgette

Hartige mug cake met courgette

Als zoetekauw maak ik zelf weinig hartige mug cakes. De laatste keer dat ik een hartige mug cake recept op Mug Cakes zette is alweer bijna een jaar geleden! Daarom deel ik voor de liefhebbers van hartige recepten vandaag deze eenvoudige hartige mug cake met courgette. Hartige mug cakes zijn trouwens ideaal als lunch, tussendoortje, of zelfs als avondeten met lekkere een salade erbij!

Deze hartige mug cake met courgette bevat naast courgette ook Parmezaanse kaas, paprika, rode ui, en wat kruiden voor extra kleur en smaak. Toch is deze mug cake ontzettend makkelijk om te maken. Het enige dat je moet doen is de courgette grof raspen, de rest van de groenten in stukjes snijden, en droog in een pan bakken met wat knoflook, tijm, peper, en zout. Hierdoor haal je het meeste vocht van de groenten weg, waarmee je voorkomt dat je mug cake een natte textuur krijgt. Vervolgens klop je een ei los in een mok en meng je hier olijfolie, volkoren tarwemeel, en bakpoeder doorheen. Meng hier de groenten door en klaar is het beslag voor je hartige courgette mug cake!

Heb je nog leuke ideeën voor een hartige mug cake? Laat het weten onderaan deze pagina, of via sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Hartige mug cake met courgette

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 80g courgette
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/6 paprika
  • 1 teen knoflook
  • Peper, mespuntje zout, 1/2 tl tijm, 1/2 tl paprikapoeder (pikant)
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 3 el volkoren tarwebloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 el parmezaanse kaas (geraspt)

Hoe maak je het?

  1. Rasp 80 gram courgette (met schil) grof. Leg de geraspte courgette op een stuk keukenpapier en dep de courgette zo droog mogelijk. Doe de geraspte courgette in een pannetje.
  2. Snijd een halve kleine rode ui en een stuk paprika in kleine stukjes en voeg dit aan de courgette toe. Zet het pannetje op midden-hoog vuur. Voeg wat peper en zout toe naar smaak.
  3. Pers een teentje knoflook erbij en blijf de groenten heen en weer roeren zodat de groenten niet te bruin wordt. De bedoeling is alleen dat de groenten (vooral de courgette) droger worden.
  4. Klop 1 ei los in een mok, en meng hier 1 eetlepel olijfolie doorheen. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: 3 eetlepels volkoren tarwebloem, 1/4 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel tijm, en 1/2 theelepel paprikapoeder. Meng goed zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
  5. Meng de groenten door het beslag , samen met 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. Zet de magnetron even stop als de mug cake bijna overloopt, en ga daarna weer verder. De mug cake is klaar wanneer de bovenkant niet meer nat is.
  7. Laat de mug cake een paar minuten afkoelen; daarna is je hartige mug cake met courgette klaar om gegeten te worden!

Extra tip:

Je kunt de paprika en/of ui vervangen door andere (droge) groentes, zoals champignon of (geraspte) wortel. Je kunt aan het mug cake beslag ook wat stukjes ham toevoegen.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties