• Rabarber Mug Cake Zonder Ei

Rabarber mug cake zonder ei

Mei is het hoogseizoen van rabarber en is dus het ideale moment om een rabarber mug cake te maken! Ondanks rabarber van zichzelf erg zuur is, neemt het “bakproces” en wat suiker dit grotendeels weg. Hierdoor geeft de rabarber een frisse zoet-zure smaak aan je mug cake. Mocht je geen verse rabarber in huis hebben, dan kun je ook twee flinke eetlepels rabarberjam of compote gebruiken en maar één eetlepel suiker toevoegen in plaats van twee. Je kunt er ook voor kiezen om de extra suiker helemaal weg te laten.

Omdat mug cakes zonder ei veel worden aangevraagd op mijn website, is ook deze mug cake zonder ei gemaakt. Toch is deze mug cake lekker luchtig door het zelfrijzend bakmeel. Dit kun je ook vervangen door bloem en een halve theelepel bakpoeder. Klik hier voor nog meer mug cakes zonder ei.

Wist je trouwens dat custard (een soort vla/pudding) heerlijk past bij rabarber? Maak daarom eens een kleine portie custard die je vervolgens over de mug cake kunt verdelen. Ik gebruikte hiervoor custardpoeder van Dr. Oetker die je alleen maar hoeft te verwarmen met wat melk en dan even moet laten afkoelen.

Ben jij aan de slag gegaan met deze rabarber mug cake zonder ei? Laat me onderaan deze pagina weten wat je van deze mug cake vond!

Benieuwd naar nog meer frisse mug cake recepten? Kijk eens tussen mijn mug cakes met fruit!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Rabarber mug cake zonder ei
4.4 (88.89%) 9 votes

Recept: Rabarber mug cake zonder ei

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 150 ml

Ingrediënten

  • 1/2 el boter (15g)
  • 2 el suiker
  • 1 el melk
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1/2 tl vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 30g (10 cm) verse rabarber
  • Eventueel custardpoeder (bv. Dr. Oetker) + extra melk

Hoe maak je het?

  1. Smelt 1/2 eetlepel (15g) boter samen met 2 eetlepels suiker in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  2. Voeg hier 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel melk, en 1/2 theelepel vanille-extract of suiker aan toe. Meng tot één geheel.
  3. Voeg 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel één voor één toe. Meng iedere keer alles goed met een vorkje om klontjes te voorkomen.
  4. Snijd ongeveer 30 gram rabarber in grove stukken met een dikte van een halve centimeter. Meng de rabarber door het beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden. Het kan zijn dat de mug cake na een 30-60 seconden wil overstromen. Zet de magnetron dan even stop en open. Ga daarna weer verder.
  6. Haal de rabarber mug cake zonder ei uit de magnetron wanneer deze droog is van boven en laat deze vervolgens afkoelen. Hierdoor wordt de gehele mug cake wat droger, steviger, en lekkerder!

Extra tips

Maak eventueel nog wat custard volgens de beschrijving op het pak, en verdeel dan wat custard over de rabarber mug cake! Je kunt ook wat nootmuskaat, kaneel, of geraspte sinaasappel toevoegen aan je beslag!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties