• Koffie mug cake met walnoten

Koffie mug cake met walnoten

Misschien toch wel één van mijn meest favoriete combinaties: koffie en noten. Een koffie mug cake met walnoten kon daarom niet ontbreken op Mug-Cakes.nl. Ben je niet gek op noten? Dan kun je deze vervangen door chocolate chips, of gewoon weglaten!

Ondanks het recept suiker bevat, is deze mug cake niet al te zoet, waardoor de smaak van de koffie niet naar de achtergrond verdwijnt. De walnoten in het recept geven niet alleen extra smaak maar ook een heerlijke crunch. Niet genoeg? In onderstaand recept lees je ook hoe je met maar 2 extra ingrediënten een heerlijke mascarpone-koffietopping maakt!

Heb je geen oploskoffie in huis? Gebruik dan espressopoeder en een beetje kokend water, of zet gewoon een klein kopje espresso en voeg dit toe aan het mengsel. Bovendien kun je het zelfrijzend bakmeel in het recept altijd vervangen door meel en bakpoeder.

Ga jij deze koffie mug cake met walnoten maken? Laat dan bij de reacties achter wat jij van dit recept vond, en deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Recept: Koffie mug cake met walnoten

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el (lichtbruine) basterdsuiker
  • 3 tl oploskoffie + 1 tl kokend water (of 1 kopje espresso)
  • 1 ei
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • Handje grof gehakte walnoten

Hoe maak je het?

  1. Doe de boter in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna nog eens goed door totdat alle boter is gesmolten.
  2. Voeg aan de boter de vanille en lichtbruine basterdsuiker toe, en meng tot één geheel.
  3. Doe in een apart kommetje de oploskoffie en voeg hier een theelepel kokend water aan toe om een glad mengsel te vormen. Gebruik je espresso uit een koffiemachine dan is dit natuurlijk niet nodig. Voeg het koffiemengsel vervolgens toe aan het mengsel in de mok.
  4. Voeg 1 ei toe en klop dit goed los zodat het mengsel geen klontjes meer bevat. Je kunt het ei ook eerst in een apart kommetje los kloppen en daarna toevoegen aan het mengsel in de mok.
  5. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe, en meng alles goed met een vork! Vaak blijft er namelijk nog wat meel achter in de bodem van de mok of zitten er nog klontjes in het beslag.

Extra tips

Wil je dit recept wat extra smaak geven? Een heerlijke topping van mascarpone, gemengd met oploskoffie, is een heerlijke toevoeging aan deze mug cake! Doe 2 eetlepels mascarpone in een kommetje en voeg hier 1 eetlepel poedersuiker aan toe. Meng tot een glad geheel. Voeg in een ander kommetje een halve theelepel oploskoffie toe en meng met een klein drupje water om dit op te lossen. Voeg dit daarna toe aan de mascarpone en meng goed. Gebruik je espresso in plaats van oploskoffie, voeg dan gewoon 1 theelepel espresso toe aan de mascarpone. Klaar is je topping!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties