• Red Velvet Mug-Cake voor Valentijn

Red Velvet mug cake voor Valentijn

Iets speciaals maken voor Valentijnsdag? Maar geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan eens deze heerlijke Red Velvet mug cake! Leuk om je Valentijn mee te verrassen, om te delen, of gewoon om jezelf die dag wat extra liefde te geven šŸ˜‰

Kenmerkend aan Red Velvet is het gebruik van karnemelk, cacaopoeder en rode kleurstof. Het gebruik van karnemelk in plaats van gewone melkĀ geeft deze Red Velvet mug cake een extra luchtige textuur. Heb je geen karnemelk in huis, dan kun je ook gewone melk gebruiken en hier wat azijn aan toevoegen. Verder is deze Red Velvet mug cake lekker zoet en extra smaakvol dankzij de stukjes pure chocolade.

Onderaan het recept ook uitleg hoe je een eenvoudige roomkaas-topping kunt maken om je mug cake nog specialer en lekkerder te maken!

Dit recept is geschikt voor een mok met een inhoud van tenminste 250 ml en is genoeg om met twee te delen. Wil je toch twee mug cakes maken, zet de mug cakes dan niet tegelijk in de magnetron maar bak ze apart!

Benieuwd naar andere mug cake recepten die je voor Valentijnsdag kunt maken? Bekijk hier alle mug cake recepten. Of misschien is deze witte chocolade mug cake met frambozen iets voor jouw valentijn? šŸ™‚

Heb jij deze Red Velvet mug cake voor Valentijn gemaakt? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina, of deel je creatie/mening via Facebook/Twitter/Instagram door hashtag #MugCakesNLĀ toe te voegen aan je bericht šŸ™‚

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Fijne Valentijn!

Let op:Ā De baktijd in dit recept isĀ afgestemd opĀ een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip:Ā Breng alle ingrediĆ«nten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediĆ«nten kunnen gaan schiften!

Red Velvet mug cake voor Valentijn
4.44 (88.89%) 9 votes

Red Velvet mug cake voor Valentijn

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediƫnten

  • 1 el (20g) boter
  • 1 ei
  • 2 el karnemelk (of 2 el melk en 1 tl azijn)
  • 1 tl vanille-extract of vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl cacaopoeder
  • mespunt kaneel
  • snufje zout
  • rode kleurstof
  • 30g pure chocolade

Hoe maak je het?

  1. Doe 1 eetlepel boter (20g) in een apart kommetje en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  2. Klop 1 ei goed los in een mok. Voeg hier 2 eetlepels karnemelk, 1 theelepel vanille-extract/suiker en 2 eetlepels suiker aan toe. Meng goed.
  3. Voeg de gesmolten (en deels afgekoelde) boter toe en meng nogmaals.
  4. Voeg 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n aan het mengsel toe; zo voorkom je de meeste klontjes. Je kunt het bakmeel ook (eerst) zeven om klontjes te voorkomen. Meng tot een glad beslag met een vork.
  5. Voeg vervolgens 3 theelepels (gezeefde) cacaopoeder, een flinke mespunt kaneel en een snufje zout toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  6. Voeg als laatste de rode kleurstof toe. Hoeveel je moet toevoegen ligt aan het soort en merk kleurstof dat je gebruikt. Ik gebruikte kleurstof van "Tasty Me" dat ik online kocht, en heb hier 4 druppels van toegevoegd zodat het beslag mooi donkerrood werd.
  7. Hak 30 gram pure chocolade in stukjes en meng dit door het beslag. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn; hierdoor zakken ze allemaal naar de bodem!
  8. Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 45 seconden. Je mug cake zal waarschijnlijk na een halve minuut-minuut naar boven komen. Mocht het er op lijken dat de mug-cake gaat overstromen, zet de magnetron dan op stop en laat de magnetrondeur een beetje open staan. Nadat de mug-cake wat is afgekoeld kun je de magnetron weer aanzetten.
  9. Wanneer de Red Velvet mug cake klaar is, laat deze dan even afkoelen zodat deze wat steviger, droger en lekkerder wordt! Smakelijk!

Hoe maak je de topping?

Bij Red Velvet hoort eigenlijk ook een heerlijke topping van roomkaas. Dit is heel eenvoudig om te maken: 1) Doe 1 eetlepel zachte boter en 2 eetlepels zachte roomkaas (Monchou/Philadelphia) in een kom en klop samen met een mixer op hoge stand voor ongeveer 2 minuten. 2) Voeg hier 1 eetlepel poedersuiker en eventueel een theelepel citroensap en een druppel kleurstof aan toe. 3) Klop alles op hoge stand totdat het mengsel wat steviger wordt. 4) Doe de topping in een spuitzak en laat even opstijven in de vriezer voor ongeveer 5 minuten; hierdoor blijft de topping mooi recht staan op je mug-cake en smelt het niet meteen. Je kunt ook nog wat leuke sprinkles over de topping strooien. Deze vind je rond Valentijnsdag meestal bij de Action of Xenos, en natuurlijk ook in speciale kook- en bakwinkels.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties