• Vegan Bananenbrood Mug Cake

Vegan bananenbrood mug cake

Op Instagram kreeg ik het verzoek om eens een vegan bananenbrood mug cake te maken. Dat leek me een goed idee aangezien mijn laatste vegan mug cake recept (glutenvrij) alweer een tijdje geleden online kwam. Ook kwam ik erachter dat er nog geen recept online staat voor een bananenbrood mug cake, ondanks bananenbrood één van mijn favoriete soorten cake is! Bananenbrood is een eenvoudige maar zeer smaakvolle cake gemaakt van (overrijpe) bananen. Daarnaast wordt er in het recept vaak bruine in plaats van witte suiker gebruikt, en worden er kruiden zoals kaneel en nootmuskaat aan toegevoegd.

Het recept voor deze vegan bananenbrood mug cake is nog eenvoudiger dan dat van een traditioneel bananenbrood. Voor deze mug cake gebruik je een halve banaan als vervanger voor ei, en amandelmelk als vervanger voor melk. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt voor een vegan bananenbrood mug cake zijn wat kruiden, suiker, en eventueel wat walnoten. Meng alles bij elkaar in een mok en plaats het beslag voor iets meer dan 1 minuut in de magnetron, en klaar is je vegan bananenbrood mug cake!

Ben jij net als ik ook zo gek op banaan? Bekijk dan eens mijn andere mug cakes met banaan.

Op de hoogte blijven van nieuwe mug cake recepten? Volg Mug Cakes dan op social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Vegan bananenbrood mug cake

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 15 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 1/2 banaan (of 3/4 kleine banaan)
  • 2 el amandelmelk
  • 1 el (lichtbruine) basterdsuiker
  • Snufje koekkruiden
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • Eventueel een handje grofgehakte walnoten

Hoe maak je het?

  1. Prak de helft van een banaan in een mok tot een gladde massa.
  2. Voeg aan de banaan 2 eetlepels amandelmelk, 1 eetlepel (lichtbruine) basterdsuiker, een snufje koekkruiden, en 1/4 tl kaneel toe. Meng goed door elkaar.
  3. Zeef hier 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel in en meng tot een glad beslag zonder klontjes.
  4. Hak eventueel een handje walnoten in grove stukken en meng deze door het beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 15 seconden. De vegan bananenbrood mug cake is klaar wanneer de bovenkant van de mug cake niet meer nat is. Laat de mug cake wat afkoelen voordat je begint met eten.

Extra tips

In plaats van amandelmelk kun je ook sojamelk of kokosmelk gebruiken. Of voeg twee theelepels cacaopoeder toe aan het beslag!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties