• Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Op aanvraag van een aantal bezoekers heb ik vandaag voor jullie een veganistisch mug cake recept met banaan en pindakaas! Ondanks deze mug cake erg eenvoudig is om te maken en geen dierlijke producten bevat, is deze mug cake toch verrassend lekker. Deze vegan mug cake zonder ei is bovendien glutenvrij 🙂

De banaan in het recept zorgt niet alleen voor veel smaak, maar vervangt ook het ei om de mug cake te binden. Ondanks deze mug cake amandelmeel in plaats van zelfrijzend bakmeel bevat, is deze mug cake toch erg luchtig en lijkt de textuur sterk op die van een echte cake. Het enige verschil met een “gewone” mug cake is dat deze vegan mug cake niet zo erg rijst. Toch zorgt een beetje bakpoeder ervoor dat deze mug cake mooi luchtig blijft.

Voor dit recept heb je eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig, maar als je wilt kun je nog wat vanille, agavesiroop en/of zout toevoegen voor nog meer smaak. Voor dit recept zou je ook kokosmeel kunnen gebruiken in plaats van amandelmeel.

Benieuwd geworden naar andere mug cake recepten? Klik dan hier voor meer mug cake recepten zonder ei of kijk eens tussen mijn gezonde mug cake recepten!

Heb jij deze glutenvrije vegan mug cake gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je een reactie onderaan deze pagina plaatst, of via Facebook/Twitter/Instagram je foto deelt met hashtag #MugCakesNL!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Vegan mug cake zonder ei (glutenvrij)

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 el pindakaas (of andere notenboter)
  • 1 tl vanille-extract of 1/2 tl vanillesuiker (optioneel)
  • 1 el agavesiroop of andere zoetstof (optioneel)
  • 3 el amandelmeel (of kokosmeel)
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snufje zout (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Prak een halve banaan in een mok en voeg hier 1 eetlepel (zonnebloem)olie aan toe. Meng tot een glad geheel.
  2. Voeg 1 eetlepel pindakaas toe aan het mengsel. Je kunt ook nog 1 eetlepel vanille-extract en 1 eetlepel agavesiroop of andere zoetstof toevoegen. Meng goed door elkaar.
  3. Voeg nu 3 eetlepels amandelmeel toe aan het mengsel samen met 1/4 theelepel bakpoeder en meng tot een glad beslag. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  4. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Mocht je mug cake nog nat van boven zijn, plaats de mug cake dan nogmaals in de magnetron voor 30 seconden. En klaar is je glutenvrije vegan mug cake!

Extra tips

Gebruik in plaats van pindakaas een eetlepel chocoladepasta; chocolade en banaan gaan heel goed samen! Ook kun je een aantal grof-gehakte noten toevoegen aan je mug cake, zoals pinda's of walnoten!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties