• Snelle Cheesecake in een Mok

Snelle cheesecake in een mok

Ik weet het: officieel is dit geen mug cake. Maar omdat de cheesecake mijn favoriete gebak is kon ik het niet laten om een cheesecake in een mok (in dit geval een glas) te maken. Ondanks de textuur ietwat afwijkt van een “echte” cheesecake uit de oven, komen de smaken helemaal overeen: lekker vol van smaak en niet te zoet! Bovendien maak je deze cheesecake binnen enkele minuten, terwijl een cheesecake normaal minstens een uur in de oven moet. Zeker het proberen waard dus!

Net zoals alle cheesecakes is ook deze cheesecake vrij machtig, dus dit recept is prima om met z’n tweeën delen 🙂

Dit recept is ideaal voor wanneer je snel een heerlijk dessert op tafel wilt hebben voor veel gasten, bijvoorbeeld tijdens Kerst. Je kunt deze cheesecake mug cake namelijk eenvoudig een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren tot je de cheesecake gaat opdienen!

Wil je liever geen ei gebruiken? Dat kan ook! Deze cheesecake mug cake bevat één eiwit om de cheesecake wat luchtiger te maken. Echter kun je dit weglaten. De cheesecake smaakt dan nog steeds lekker maar is dan iets anders qua textuur. Of je kunt mijn andere mug cake recepten zonder ei bekijken!

Heb jij ook zo genoten van deze cheesecake in een mok? Deel jouw foto dan op Instagram, Facebook en/of Twitter met hashtag #MugCakesNL, of laat een reactie achter onderaan deze pagina! 🙂

Heb een vraag? Lees dan eerst de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Snelle cheesecake in een mok

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 2 min
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 2 Digestive koekjes
  • 1 tl (10g) boter
  • 2 el (60g) crème fraîche
  • 3 el (90g) roomkaas (Monchou)
  • 1/2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl bloem
  • 1 tl vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 1 eiwit
  • 1 el citroensap

Hoe maak je het?

  1. Smelt 1 theelepel boter in een apart kommetje in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30-45 seconden.
  2. Verkruimel 2 Digestive koekjes tot (grotendeels) fijne kruimels. Dit kun je eenvoudig doen door de koekjes in een boterhammenzakje te doen en vervolgens met een voorwerp hier op te slaan. Doe de kruimels in de mok (of glas) en voeg de gesmolten boter toe. Meng de kruimels met de boter zodat alle kruimels wat vochtig zijn. Druk met een lepel de kruimels stevig aan zodat er een stevige bodem ontstaat.
  3. Meng in een apart kommetje 2 eetlepels crème fraîche met 3 eetlepels roomkaas tot een glad mengsel.
  4. Voeg aan het mengsel een halve eetlepel fijne kristalsuiker toe, alsook 1 theelepel vanille-extract en 1 eetlepel citroensap. Meng nogmaals goed door.
  5. Zeef 1 eetlepel bloem boven het mengsel en meng de bloem goed zodat er geen klontjes meer zijn.
  6. Klop in een apart kommetje 1 eiwit totdat er wat schuim begint te ontstaan. Je hoeft het eiwit niet helemaal op te kloppen tot witte pieken. Voeg het ei toe aan het cheesecakebeslag en roer dit er voorzichtig doorheen (zou behoud je de lucht).
  7. Schenk het cheesecakemengsel bovenop de kruimellaag in de mok en plaats de cheescake in de magnetron voor 2 minuten. Laat de cheesecake mug cake vervolgens afkoelen en plaats deze daarna in de koelkast voor minstens een half uur om om te laten stijven. Daarna is je cheesecake mug cake klaar om opgegeten te worden!

Extra tips

Doe een halve eetlepel jam naar keuze bovenop de cheesecake voor wat extra zoetigheid en nog meer smaak!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties