• Chocolade Mug Cake met Kersen

Chocolade mug cake met kersen (Schwarzwälder)

Kersen zijn (bijna) uit het seizoen, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan genieten van deze heerlijke chocolade mug cake met kersen! Deze mug cake maak je eenvoudig met kersen uit blik. Dit zorgt namelijk voor een lekker smeuïge mug cake! Ook is deze mug cake daarom nog makkelijker om te maken 🙂 Door de combinatie van chocolade en kersen is deze mug cake zowel zoet als een zuur, en met een toef slagroom maak je deze mug cake helemaal af! Deze combinatie van chocolade, kersen en slagroom wordt ook wel “Schwarzwälder” genoemd.

Benieuwd geworden naar meer soortgelijke mug cake recepten? Klik dan hier voor meer chocolade mug cakes of mug cakes met fruit!

Heb je deze chocolade mug cake met kersen gemaakt? Ik zou het leuk vinden om jouw creatie te zien op Facebook/Twitter/Instagram! Doe dit door hashtag #MugCakesNL toe te voegen aan je bericht! Je kunt natuurlijk ook altijd eenvoudig een reactie achterlaten onderaan deze pagina 🙂

Heb een vraag? Lees dan eerst de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Chocolade mug cake met kersen

Totale bereidingstijd: 8 min
Magnetrontijd: 2 min 30 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 40 g pure chocolade
 • 3 el kersensap (uit het blik)
 • 1 ei
 • 1 el suiker
 • 1 tl cacao
 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 2 el (70g) kersen (uit blik)
 • Eventueel wat slagroom

Hoe maak je het?

 1. Doe 30 gram pure chocolade in een mok. Plaats de mok in de magnetron voor 30 seconden. Herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten. Roer na iedere 30 seconden even door.
 2. Doe het ei in een apart kommetje en klop goed los met een vork.
 3. Voeg 3 el sap van de kersen uit blik toe aan de gesmolten chocolade en meng door elkaar.
 4. Voeg het losgeklopte ei en 1 eetlepel suiker toe aan het mengsel en roer goed door.
 5. Zeef 1 theelepel cacaopoeder en 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel boven de mok. Roer goed tot een glad beslag zonder klontjes.
 6. Hak als laatste 2 eetlepels kersen uit blik in grove stukken en meng dit door het beslag.
 7. Plaats de mok in de magnetron voor 2 minuten en 30 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: na 1 minuut komt de mug cake meestal naar boven en kan deze overlopen. Als dit gebeurt zet je de magnetron even op stop en zet je deze open. Ga daarna weer verder.
 8. Na ongeveer 2 minuten is je chocolade mug cake met kersen klaar! Het kan zijn dat deze nog nat is van boven, dit is normaal! Wanneer de mug cake afkoelt zal deze vanzelf steviger en wat droger worden.

Extra tips

Laat de mug cake voldoende (minstens 10 minuten) afkoelen en voeg vervolgens wat slagroom toe! Ook kun je er wat pure chocolade overheen schaven!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties