• Chocolade Mug Cake met Snickers

Chocolade mug cake met Snickers

Alweer een jaar geleden plaatste ik deze overheerlijke chocolade mug cake met Mars op de site, wat misschien wel één van mijn persoonlijke favoriete mug cakes is. Het leek me daarom een leuk idee om een soortgelijke mug cake te maken, maar dan met een andere candybar. Omdat ik zelf het meest van Snickers hou, maakte ik dit keer een chocolade mug cake met Snickers.

Deze mug cake is iets minder zwaar dan de chocolade mug cake met Mars, maar is alsnog vrij decadent en dus niet voor iedere dag 🙂 Naast de Snickers geven de pure chocolade, cacao, en pindakaas de mug cake een extra rijke smaak.

Welke candybar zou ik de volgende keer verwerken in een mug cake recept? Laat het me weten onderaan deze pagina!

Ik ben benieuwd wat jij van deze mug cake vond! Laat een berichtje achter op deze pagina, of deel je eigen creatie via social media door mij te taggen met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Chocolade mug cake met Snickers

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

 • 2 mini Snickers
 • 1 el melk
 • 20g pure chocolade
 • 1 tl pindakaas
 • 1 ei
 • 1 tl cacao
 • 2 el zelfrijzend bakmeel
 • Snufje zout
 • Klein handje pinda's

Hoe maak je het?

 1. Hak de 2 Snickers in grove stukken en doe in een mok samen met: 1 eetlepel suiker, 20 gram pure chocolade, 1 eetlepel melk en 1 theelepel pindakaas. Smelt in de magnetron voor ongeveer 30 seconden.
 2. Haal uit de magnetron en laat even afkoelen. Voeg hier 1 ei aan toe, en klop goed los met een vork zodat er een glad beslag ontstaat. Je kunt het ei ook in een apart kommetje eerst loskloppen.
 3. Voeg daarna de droge ingrediënten toe: 1 theelepel cacao, 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel, en een snufje zout. Meng tot een beslag zonder klontjes.
 4. Voeg als laatste een klein handje (grof gehakte) pinda's toe. Voor wat extra smaak kun je de pinda's ook eerst even kort roosteren in een droge koekenpan.
 5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. Hou de mug cake ondertussen goed in de gaten; zet de magnetron even open als je ziet dat de mug cake gaat overlopen.
 6. De chocolade mug cake met Snickers is klaar wanneer deze van boven niet meer nat is. Laat even afkoelen voordat je de mug cake gaat eten.

Extra tip

Maak deze chocolade mug cake met Snickers af door er wat karamelsaus overheen te doen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties