• Gember Mug Cake Zonder Ei

Gember mug cake zonder ei

Ondanks deze gember mug cake er vrij onschuldig uit ziet op de foto,  is deze mug cake één van mijn favoriete mug cakes. Wat mij betreft het ideale comfort-food voor tijdens de herfst- en wintermaanden! Deze gember mug cake zonder ei heeft een heerlijk warme smaak dankzij de kruiden, maar is ook lekker zoet en sticky door de bruine suiker en schenkstroop in het recept. De gemberpoeder en kaneel komen beide mooi naar voren in de mug cake maar overheersen niet, waardoor je ook de donkere, karamel-achtige smaak proeft van de bruine suiker en de stroop.

Bovendien zit er in deze mug cake geen ei. Je kunt de melk in het recept bovendien vervangen door een plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk) voor een veganistische variant. Wist je dat je op mijn blog een speciale pagina vindt met allemaal mug cake recepten zonder ei?

Vond je deze gember mug cake zonder ei lekker? Misschien is mijn kruidige pumpkin spice mug cake dan ook wel iets voor jou 🙂

Laat onderaan deze pagina weten wat je van deze mug cake vond, of laat het me weten via social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Gember mug cake zonder ei

Aantal personen: 1-2
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

 • 4 el zelfrijzend bakmeel
 • 1/4 tl bakpoeder
 • 2 el donkerbruine basterdsuiker
 • 1,5 tl gemberpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 4 el melk
 • 2 el (zonnebloem)olie
 • 1 el schenkstroop
 • Eventueel wat gekonfijte gember

Hoe maak je het?

 1. Voeg 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe aan een mok, samen met 1/4 theelepel bakpoeder en 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker.
 2. Doe hier vervolgens alle kruiden bij: 1,5 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel kaneel. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
 3. Voeg vervolgens 4 eetlepels melk, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel schenkstroop toe. Meng tot een glad beslag zonder klontjes met behulp van een vork.
 4. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. Is de mug cake nog wat nat? Zet deze dan voor een halve minuut extra in de magnetron. Echter zal de mug cake sowieso nog wat droger worden wanneer deze afkoelt.

Extra tips

Voeg als laatste wat stukjes gekonfijte gember toe aan het beslag, of verdeel deze over de mug cake!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties