• Gezonde Ontbijt Mug Cake Zonder Ei

Gezonde ontbijt mug cake zonder ei

Na al die mug cake traktaties van de afgelopen weken is het vandaag weer eens tijd voor een gezond mug cake recept, namelijk het recept voor een gezonde ontbijt mug cake zonder ei!

Deze mug cake is heerlijk als gezond ontbijtje: het bevat zuivel (magere melk), vezels (notenboter en tarwebloem) en fruit (bosbessen). De notenboter haalde ik trouwens gewoon bij de Action. Het voordeel van notenboter is dat het alleen bestaat uit noten; er zijn dus geen andere ingrediënten aan toegevoegd, zoals extra suiker en zout.

Deze mug cake bevat geen ei en is daarom geschikt voor veganisten, mits je de melk in het recept vervangt door soja- of amandelmelk. Klik hier voor alle andere mug cakes zonder ei.

Verder kun je met dit recept eenvoudig variëren: vervang de bosbessen door ander fruit, bijvoorbeeld een halve banaan of wat frambozen. Ook kun je wat grof gehakte noten toevoegen en/of gedroogd fruit!

Wil je nog meer gezonde mug cake recepten uitproberen? Bekijk dan hier alle gezonde mug cake recepten.

Heb je deze gezonde ontbijt mug cake zonder ei gemaakt? Deel jouw creatie dan op Instagram, Facebook en/of Twitter met hashtag #MugCakesNL, of laat een reactie achter onderaan deze pagina! 🙂

Heb een vraag? Lees dan eerst de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Gezonde ontbijt mug cake zonder ei
4.3 (85.45%) 11 votes

Gezonde ontbijt mug cake zonder ei

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el magere melk (of soja/amandelmelk)
  • citroensap
  • 1 el kokosolie
  • 1 el honing (of agavesiroop)
  • 1 el notenboter
  • handje bosbessen (vers of bevroren)

Hoe maak je het?

  1. Doe 2 eetlepels tarwebloem samen met 1 theelepel bakpoeder in een mok en meng door elkaar.
  2. Voeg vervolgens 3 eetlepels magere melk en wat citroensap toe en meng door de tarwebloem. Het mengsel wordt vrij plakkerig maar dat is niet erg.
  3. Voeg daarna 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel notenboter en 1 eetlepel honing toe en meng goed door het beslag.
  4. Voeg als laatste een handje bosbessen toe en meng deze door het beslag. Druk het beslag een beetje plat zodat het beslag mooi verdeeld is over de mok.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden, en klaar is je gezonde ontbijt mug cake zonder ei!

Extra tips

Gebruik soja- of amandelmelk in plaats van gewone melk voor een veganistische variant. Voeg wat grof gehakte noten en/of gedroogd fruit toe aan het recept, of vervang de bosbessen door ander fruit zoals banaan of frambozen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties