• Kerst Mug Cake met Amandelspijs

Kerst mug cake met amandelspijs

Breng jezelf meteen in de kerststemming met deze heerlijke kerst mug cake! Dit mug cake recept is namelijk gebaseerd op de kerststol en doet je daardoor geheid aan kerst denken. Deze kerst mug cake bevat immers ook amandelspijsnoten, gedroogd fruit, en een vleugje sinaasappel. Je kunt amandelspijs vrij eenvoudig zelf maken, maar op Mug Cakes staat gemak centraal en dus gebruikte ik kant-en-klare amandelspijs van Dr. Oetker (net zo lekker!).

Recepten voor kerststol variëren enigszins; je kunt dus dit mug cake recept dus ook gerust wat aanpassen. Ik voegde bijvoorbeeld rozijnen, cranberries, en stukjes gedroogde abrikoos toe aan het mug cake recept. Natuurlijk kun je ook alleen rozijnen gebruiken als je die toevallig al in huis hebt. Of voeg eens wat stukjes gekonfijte gember toe voor een extra feestelijke smaak. Wil je deze kerst mug cake een nog meer “winters” karakter geven, mix dan wat koekkruiden door het beslag!

Op zoek naar nog meer lekkere mug cake recepten voor tijdens de winterdagen? Bekijk dan eens mijn winter mug cake recepten.

Heb jij deze kerst mug cake geprobeerd? Laat onderaan deze pagina een reactie achter, of tag je mug cake-creatie op sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of stuur me een berichtje!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Kerst mug cake met amandelspijs

Aantal personen: 1-2
Magnetrontijd: 1 min 50 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1/2 el (15g) boter
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 2 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract/suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • Rasp van 1/4e sinaasappel
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • Handje gedroogd fruit (bv. rozijnen, gedroogde cranberries/abrikozen)
  • Handje grof gehakte noten (bv. hazelnoten en amandelen)
  • 30g amandelspijs
  • Eventueel wat amandelschaafsel en poedersuiker

Hoe maak je het?

  1. Smelt een halve eetlepel boter in een apart kommetje (ongeveer 15-30 seconden). Laat afkoelen.
  2. Klop 1 ei los in een mok en mix hier het volgende doorheen: 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel melk, de afgekoelde boter, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel vanille extract/suiker en 1/4 theelepel kaneel.
  3. Rasp de schil van 1/4e sinaasappel en voeg dit toe aan het beslag. Meng vervolgens drie eetlepels zelfrijzend bakmeel één voor één door het beslag.
  4. Hak een handje noten in grove stukken en voeg dit toe samen met een handje gedroogd fruit. Voeg als laatste 30 gram amandelspijs in stukken toe aan het beslag en meng voorzichtig zodat de stukken nog heel blijven.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 50 seconden, en klaar is je kerst mug cake! Besprenkel je kerst mug cake eventueel nog met amandelschaafsel en poedersuiker.

Extra tips

Geef meer smaak en textuur aan de noten die je gebruikt door ze kort te bakken in een droog pannetje!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties