• Kruidige Chocolade Mug Cake met Sinaasappel

Kruidige chocolade mug cake met sinaasappel

Vandaag heb ik weer een gloednieuw en simpel mug cake recept voor jullie: het recept voor een kruidige chocolade mug cake met sinaasappel, waarvoor je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig hebt. Als je wilt kun je de koekkruiden ook uit dit recept weglaten, maar deze kruiden geven juist een speciale winterse twist aan dit recept die heel goed past bij de smaak van chocolade en sinaasappel. Je kunt er ook voor kiezen om nog een scheutje sinaasappellikeur door het beslag doen 🙂

Benieuwd naar andere soortgelijke mug cake recepten? Klik dan hier voor meer chocolade mug cakes of bekijk hier alle mug cake recepten.

Heb je deze kruidige chocolade mug cake met sinaasappel gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden om jouw creatie terug te zien op Facebook/Twitter/Instagram! Doe dit door hashtag #MugCakesNL toe te voegen aan je bericht. Je kunt natuurlijk ook altijd eenvoudig een reactie achterlaten onderaan deze pagina 🙂

Heb een vraag? Lees dan eerst de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Kruidige chocolade mug cake met sinaasappel

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

 • 25 g pure chocolade
 • 1 ei
 • 1 sinaasappel (voor 2 el sap en 1 tl geraspte sinaasappel)
 • 1 el melk
 • 1 el suiker
 • 1 tl cacao
 • 2 el zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 tl koekkruiden

Hoe maak je het?

 1. Doe 25 gram pure chocolade in een mok en smelt in de magnetron. Dit duurt 1-2 minuten. Roer de chocolade iedere 30 seconden even om.
 2. Doe het ei in een apart kommetje en klop goed los met een vork.
 3. Rasp met een fijne rasp de sinaasappel zodat je 1 theelepel geraspte schil overhoudt. Snijd de sinaasappel door midden en pers één helft uit. Voeg hier 2 eetlepels sinaasappelsap van toe aan de gesmolten chocolade en meng goed door.
 4. Voeg 1 eetlepel melk en het los geklopte ei toe aan het mengsel en roer nogmaals door.
 5. Meng 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel koekkruiden en 1 theelepel geraspte sinaasappel door het beslag.
 6. Zeef 1 theelepel cacaopoeder en 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel boven de mok. Roer voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes.
 7. Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: na een halve minuut komt de mug cake meestal naar boven en kan deze overlopen. Als dit gebeurt zet je de magnetron even op stop en open. Ga daarna weer verder.
 8. Na 1 minuut is je kruidige chocolade mug cake met sinaasappel klaar! Het kan zijn dat deze nog nat is van boven, dit is normaal! Wanneer de mug cake afkoelt zal deze vanzelf steviger en wat droger worden.

Extra tips

Voeg een scheutje sinaasappellikeur toe aan het beslag!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties