• Limoen kokos mug cake zonder ei

Limoen kokos mug cake zonder ei

Door een verhuizing naar Engeland duurde het even, maar vandaag staat er weer een nieuw mug cake recept online! Kokos is één van mijn favoriete ingrediënten om mee te bakken. Dit – in combinatie met het mooie weer van afgelopen weekend- inspireerde me om deze limoen kokos mug cake zonder ei te maken. Deze mug cake is heerlijk fris en luchtig, de ideale mug cake om te maken als het weer wat warmer is.

Voor deze limoen kokos mug cake zonder ei heb je maar zes eenvoudige ingrediënten nodig, waaronder bicarbonaat (baksoda). Dit vind je in iedere supermarkt, meestal bij de bak-ingrediënten. Baksoda reageert met het zuur van de limoen, waardoor je mug cake mooi omhoog komt en extra luchtig is. Je zou ook 1/4 theelepel bakpoeder kunnen gebruiken als je dat toevallig al in huis had, maar baksoda werkt in dit recept iets beter.

Heb jij deze limoen kokos mug cake zonder ei geprobeerd? Laat onderaan deze pagina een reactie achter, of tag je mug cake-creatie op sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Probeer ook eens mijn andere kokos mug cake recepten. Niet zo gek op kokos, maar wel op limoen? Misschien is dan deze frisse Mojito mug cake of snelle cheesecake met munt en limoen iets voor jou!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of stuur me een berichtje!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 800 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Limoen kokos mug cake zonder ei

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 20 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

 • 3 el kokosmelk
 • 2 el suiker
 • 1/2 limoen
 • mespunt baksoda/bicarbonaat
 • 2 el zelfrijzend bakmeel
 • 1 el geraspte kokos

Hoe maak je het?

 1. In een mok, meng drie eetlepels kokosmelk met twee eetlepels suiker.
 2. Rasp de helft van een limoen en voeg dit toe aan het beslag, samen met het sap. Voeg vervolgens een mespuntje baksoda toe.
 3. Meng twee eetlepels zelfrijzend bakmeel door het beslag met een vork, zodat alle klontjes verdwenen zijn. Als het beslag erg dik/droog is, voeg een eetlepel water toe.
 4. Als laatste meng je één eetlepel geraspte kokos door het beslag.
 5. Bak je mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 20 seconden, of zodra de bovenkant droog is. En klaar is je limoen kokos mug cake zonder ei!

Extra tips

Rooster wat geraspte kokos en strooi dit over je mug cake!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties