• Mini chocolade mug cake zonder ei

Mini chocolade mug cake zonder ei

Deze mini chocolade mug cake is ideaal voor wanneer je snel iets lekkers voor jezelf wilt maken, maar je toch nog wat wilt letten op de calorieën. Dit recept bevat ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt liggen, en deze kleine mug cake moet maar een halve minuut in de magnetron! Bovendien bevat dit recept geen ei, dus dit recept is ook geschikt voor mensen met een ei-allergie. (Klik hier voor nog meer mug cakes zonder ei).

Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Het recept is zeer eenvoudig, maar net zo heerlijk als een gewone cake.

Laat bij de comments weten wat jij van deze mini chocolade cake in mok vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Mini chocolade mug cake zonder ei
4.4 (88.89%) 9 votes

Recept: Mini chocolade mug cake

Totale bereidingstijd: 4 min
Magnetrontijd: 30 sec
Inhoud mok: 150 ml

Ingrediënten

 • 1/2 el (gesmolten) boter
 • 20 gr pure chocolade
 • 1 el melk
 • 3 tl suiker
 • 1/2 tl vanillesuiker (of vanille-extract/paste)
 • 1/2 el cacaopoeder (heb je geen pure chocolade, gebruik dan 1,5 el cacaopoeder)
 • 1,5 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

 1. Doe de boter en de chocolade in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna het mengsel nog eens door en zet opnieuw in de magnetron voor een halve minuut, totdat alles is gesmolten.
 2. Meng de gesmolten boter en chocolade nog eens goed door elkaar en wacht tot het mengsel grotendeels is afgekoeld. Meng dan de melk, vanille en suiker er door. Voeg eventueel een snufje zout toe.
 3. Voeg vervolgens de cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel toe, en roer tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft!
 4. Plaats de mok in de magnetron voor een halve minuut. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer je de mug cake omhoog ziet komen, kan het zijn dat deze overloopt. Zet de magnetron dan kort stop en zet deze na een paar seconden weer aan.

Extra tips

Voeg wat jam door het beslag voor een extra speciale smaak. Witte chocolade stukjes zijn ook een aanrader! Om de mug cake wat mooier te maken, kun je een laagje poedersuiker toevoegen.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

2 Reacties

 • comment-avatar
  Lotte 16 november 2016 (18:35)

  Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan, maar mijn deeg begon de brubbelen en het werd super hard toen ik het eruit haalde

  • comment-avatar
   Chloevd 19 november 2016 (16:02)

   Hoi Lotte,

   Ik denk dat je de mug-cake te lang in de magnetron hebt gedaan! Bovendien is dit recept afgesteld op een magnetron van 750 Watt, dus heb je een magnetron met meer Watt dan moet je de mug-cake ook korter in de magnetron doen.
   Probeer de volgende keer te beginnen met 30 seconden. Is de mug-cake nog te nat (langs de randen) dan kun je de mug-cake terug in de magnetron zetten voor 15 seconden tot een halve minuut. Het is overigens niet ergs als je mug-cake van boven nog wat nat is; wanneer de mug-cake buiten de magnetron afkoelt wordt deze vanzelf steviger.
   Succes!