• Mini chocolade mug cake zonder ei

Mini chocolade mug cake zonder ei

Deze mini chocolade mug cake is ideaal voor wanneer je snel iets lekkers voor jezelf wilt maken, maar je toch nog wat wilt letten op de calorieën. Dit recept bevat ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal al in huis hebt liggen, en deze kleine mug cake moet maar een halve minuut in de magnetron! Bovendien bevat dit recept geen ei, dus dit recept is ook geschikt voor mensen met een ei-allergie. (Klik hier voor nog meer mug cakes zonder ei).

Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Het recept is zeer eenvoudig, maar net zo heerlijk als een gewone cake.

Laat bij de comments weten wat jij van deze mini chocolade cake in mok vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Recept: Mini chocolade mug cake

Totale bereidingstijd: 4 min
Magnetrontijd: 30 sec
Inhoud mok: 150 ml

Ingrediënten

 • 1/2 el (gesmolten) boter
 • 20 gr pure chocolade
 • 1 el melk
 • 3 tl suiker
 • 1/2 tl vanillesuiker (of vanille-extract/paste)
 • 1/2 el cacaopoeder (heb je geen pure chocolade, gebruik dan 1,5 el cacaopoeder)
 • 1,5 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

 1. Doe de boter en de chocolade in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna het mengsel nog eens door en zet opnieuw in de magnetron voor een halve minuut, totdat alles is gesmolten.
 2. Meng de gesmolten boter en chocolade nog eens goed door elkaar en wacht tot het mengsel grotendeels is afgekoeld. Meng dan de melk, vanille en suiker er door. Voeg eventueel een snufje zout toe.
 3. Voeg vervolgens de cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel toe, en roer tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft!
 4. Plaats de mok in de magnetron voor een halve minuut. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer je de mug cake omhoog ziet komen, kan het zijn dat deze overloopt. Zet de magnetron dan kort stop en zet deze na een paar seconden weer aan.

Extra tips

Voeg wat jam door het beslag voor een extra speciale smaak. Witte chocolade stukjes zijn ook een aanrader! Om de mug cake wat mooier te maken, kun je een laagje poedersuiker toevoegen.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties