• Mug Cake Menu

Mug cake menu: van ontbijt tot dessert

Één van de redenen waarom mug cakes zo lekker en leuk zijn om te maken, is dat je hier heel eenvoudig mee kan variëren. Met een paar basisingrediënten en met behulp van je magnetron maak je de lekkerste mug cake varianten. Daarnaast kun je in de magnetron ook heel eenvoudig andere soorten baksels maken, zoals snelle cheesecakeswentelteefjes, en een heuse cinnamon roll. Omdat je met mug cakes zoveel kanten op kunt, kun je er op ieder moment van de dag van genieten. Daarom leek het me leuk om met jullie een “mug cake menu” te delen, met inspiratie voor ieder moment van de dag: ontbijt, lunch, avondeten, en dessert.

Op welk moment van de dag eet jij het liefst een mug cake? Laat het weten onderaan deze pagina!

Ik ben benieuwd welk recept jullie het lekkerst lijkt, of welke recepten jullie al geprobeerd hebben. Laat het weten bij de reacties 🙂

Wil je meteen op de hoogte gehouden worden van updates en nieuwe recepten, volg Mug Cakes dan op social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!


Ontbijt: Cinnamon roll in een mok (zonder ei)

Cinnamon Roll Mug Cake Zonder Ei

Op Instagram zie ik vaak berichten van mensen die mug cakes voornamelijk als ontbijt maken. Dat is natuurlijk niet voor niets; mug cakes zijn snel klaar te maken en zijn een eenvoudige manier om te variëren met je ontbijt. Op Mug Cakes vind je daarom een speciale tag voor ontbijt mug cakes. Maar wil je extra uitpakken voor je ontbijt (maar zonder extra moeite), maak dan eens deze cinnamon roll in een mok. Dit wordt in het Nederlands ook wel een “kaneelbroodje” genoemd.

In tegenstelling tot een traditionele cinnamon roll hoef je dit deeg niet te laten rijzen en te bakken in een oven. Deze cinnamon roll is daarom klaar in no-time. Bovendien heb je alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Zeker het proberen waar dus!


Lunch: Gezonde mug cake zonder ei

Gezonde Mug Cake Zonder Ei

Een goede optie voor de lunch is deze gezonde mug cake zonder ei. In tegenstelling tot de meeste mug cakes op deze site, is deze mug cake gezond. Deze mug cake maak je namelijk met havermout, banaan, yoghurt, tarwebloem, en bakpoeder. Je hebt dus maar vijf ingrediënten nodig voor deze mug cake.  De havermout, banaan, en tarwebloem in deze mug cake geven je een verzadigd gevoel. Je kunt deze mug cake nog wat extra smaak geven door er wat honing overheen te schenken, of wat kaneel en/of vanille aan het beslag toe te voegen.

Bekijk eens de categorie met gezonde mug cake recepten voor meer heerlijke maar gezonde mug cakes!


Avondeten: Pizza mug cake zonder ei

Pizza Mug Cake Zonder Ei

Aangezien ik zelf een echte zoetekauw ben, zijn de meeste mug cake recepten die ik schrijf zoet. Toch vind je op Mug Cakes ook een aantal heerlijke hartige mug cakes. Deze mug cakes zijn lekker als lunch, maar ook ideaal als je snel iets klaar wilt maken voor het avondeten. Maak bijvoorbeeld deze eenvoudige pizza mug cake zonder ei. Je zult verstelt staan hoe makkelijk het is om deze mug cake te maken. Ondanks de textuur natuurlijk niet hetzelfde is als een echte pizza, komen de smaken helemaal overeen. Je kunt bovendien experimenteren met verschillende pizza toppings om de pizza mug cake nog lekkerder te maken.


Dessert: Snelle Oreo cheesecake

Snelle Oreo Cheesecake

Op Mug Cakes vind je ontzettend veel mug cake recepten die ideaal zijn als snel dessert. Éen van mijn favoriete desserts is de cheesecake. Daarom vind je op Mug Cakes momenteel al vier verschillende snelle cheesecake recepten waarbij je gebruik maakt van de magnetron in plaats van de oven. Een lekkere optie als dessert is bijvoorbeeld deze snelle Oreo cheesecake. Evenals de meeste mug cake recepten is ook deze cheesecake klaar binnen enkele minuten. Je moet de cheesecake alleen minstens een half uur in de vriezer laten opstijven. Je kunt deze cheesecake echter ook al een dag van te voren maken.


Geen reacties