Over Mug-Cakes.nl

In februari 2016 ben ik (Chloë) begonnen met Mug-Cakes.nl. Ondanks ik erg van bakken hou, zijn er ook genoeg momenten waarop ik gewoon snel iets lekkers voor mezelf wil bakken zonder het gebruik van een oven of een tal van ingrediënten.

mug cakes

Daarom ben ik helemaal fan van mug cakes, ook wel een “cake in een mok” genoemd. Ondanks er al een aantal mug cake recepten online te vinden waren, bestond er helaas nog geen website (in het Nederlands) met alleen maar recepten voor mug cakes. Het leek me daarom een goed idee om hier verandering in te brengen door mijn eigen website te beginnen!

Mug-Cakes.nl biedt een handige verzameling van allerlei soorten mug cakes, zodat je geen andere website meer hoeft te raadplegen voor mug cake recepten. Zo vind je hier chocolade mug cakes, hartige mug cakes, en mug cakes zonder ei!

Alle recepten zijn door mij geschreven en vervolgens getest voordat deze op de website verschijnen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Dus heb je een verzoek of eigen mug cake recept, laat het mij weten!

Waarom mug cakes?

  • Je “bakt” mug cakes in de magnetron, waardoor deze meestal al gaar zijn binnen 1-2 minuten, maar toch dezelfde textuur hebben als een echte cake!
  • Mug cakes maak je in een mok: een perfecte éénpersoonsportie dus. Hierdoor hoef je niet te delen, maar beperk je jezelf ook tot één portie!
  • Je hebt maar een paar (eenvoudige) ingrediënten nodig, en kunt deze vaak direct mixen in de mok zelf. Dit betekent, weinig afwas!
  • Je hebt geen ingewikkeld keukengereedschap nodig om een mug cake te maken, meestal is een mok, een lepel en een vork al genoeg!
  • Je kunt gemakkelijk variëren!

Maar vooral: mug cakes zijn gewoon super lekker 🙂

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Contacteer mij via e-mail, via social media of laat een reactie achter bij het recept!