• Pecan Pie Mug Cake

Pecan Pie mug cake

Op Mug Cakes vind je een tal van Amerikaanse mug cake recepten die gebaseerd zijn op bakrecepten uit Amerika. Deze week maakte ik namelijk voor het eerst een traditionele Amerikaanse “Pecan Pie”; een taart met zanddeeg-bodem en een vulling van eieren, boter, (bruine) suiker, corn syrup, en pecannoten. Dit heerlijke recept inspireerde me om hier een mug cake variant van te maken; een Pecan Pie mug cake dus.

Deze Pecan Pie mug cake bevat dezelfde smaken als een gewone Pecan Pie. Echter gebruikte ik voor deze Pecan Pie mug cake ahornsiroop, omdat dit in alle Nederlandse supermarkten eenvoudig te krijgen is, in tegenstelling tot corn syrup. Ahornsiroop wordt gemaakt van het sap van de esdoorn. Het heeft een hele andere smaak dan corn syrup maar wordt toch vaak als vervanger voor corn syrup gebruikt, waaronder in Pecan Pie. Deze Pecan Pie mug cake is dankzij de warme smaken van kaneel, ahornsiroop, en pecannoten een ideaal recept voor deze koude herfstdagen.

Vond je deze Pecan Pie mug cake lekker? Probeer dan eens één van mijn andere kruidige mug cakes, zoals mijn Pumpkin Spice mug cake.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe mug cake recepten? Volg Mug Cakes dan op social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Pecan Pie mug cake

Aantal personen: 1-2
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

 • 1/2 el (15g) boter
 • 1 ei
 • 2 el melk
 • 2 el ahornsiroop (maple syrup)
 • 1 el lichtbruine basterdsuiker
 • Flinke snuf kaneel
 • Snufje zout
 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • Handje (grof gehakte) pecannoten

Zo maak je de mug cake:

 1. Doe een halve eetlepel boter (15 gram) in een apart kommetje en smelt in de magnetron voor ongeveer 30 seconden. Laat daarna kort afkoelen.
 2. Klop 1 ei los in een mok en voeg hier het volgende aan toe: 2 eetlepels melk, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, een flinke snuf kaneel, en een snufje zout. Meng goed door elkaar.
 3. Meng hier vervolgens langzaam de gesmolten boter door. Zeef daarna 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel en meng dit met een vork door het beslag. Blijf roeren totdat de (meeste) klontjes verdwenen zijn.
 4. Hak tenslotte een handje pecannoten in grove stukken en meng dit door het beslag. Zet de mug cake dan in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. En klaar is je Pecan Pie mug cake!
 5. Garneer de mug cake eventueel met nog wat pecannoten en ahornsiroop.

Extra tips

In plaats van pecannoten kun je walnoten gebruiken. Ook kun je donkerbruine in plaats van lichtbruine basterdsuiker gebruiken voor een nog intensere smaak.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties