• Appel mug cake met kaneel

Appel kaneel mug cake

De smaken van appeltaart, samen in een mug cake. What’s not to love? Deze mug cake is het ultieme comfort food: warm, zoet en vol smaak. Ben je toch van plan deze mug cake met iemand te delen? Dan is dit recept een gegarandeerd succes.

Ook deze mug cake hoeft maar kort in de magnetron, en is daarom zo klaar. Heb je niet alles in huis? Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Nogmaals, het is zo simpel maar zo lekker! Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Appel kaneel mug cake
4.8 (96.67%) 6 votes

Recept: Appel kaneel mug cake

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 2 el suiker
  • 1,5 tl vanillesuiker (of 1 tl vanille-extract/paste)
  • 40 gr appel ( 1/4 grote appel of 1/2 kleine appel)
  • 2 tl kaneel
  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

  1. Doe de boter in een mok en smelt in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Laat daarna even afkoelen.
  2. Voeg 1 ei aan de boter toe en klop goed los met een vork.
  3. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1,5 tl vanillesuiker, en 2 theelepels kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Voeg dan 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft.
  5. Schil 1 appel en snijd deze dan door de helft. Snijd één helft in kleine blokjes, of rasp de appel. Voeg de appel toe aan het beslag en meng goed.
  6. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 45 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: loopt het beslag bijna over, zet de magnetron dan stop. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan. En klaar is je appel kaneel mug cake!

Extra tips

Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

11 Reacties

  • comment-avatar
    Eline 6 augustus 2016 (22:23)

    Heerlijk receptje alleen iets langer in de magnetron moeten zetten

  • comment-avatar
    Mart 22 oktober 2016 (19:15)

    Zijn dit de ingrediënten per persoon?

    • comment-avatar
      Chloevd 25 oktober 2016 (21:12)

      Ja, deze mug-cake is voor 1 persoon en de ingrediënten dus ook. Maar deze mug-cake is gemakkelijk te delen met twee! 🙂

  • comment-avatar
    Lenie 30 oktober 2016 (10:52)

    De mug kwam goed omhoog in de magnetron 5 min op 600 wel maar storte daarna in. Was niet te eten het deeg was niet luchtig wel heel klef en vast. Wat doe ik verkeerd

    • comment-avatar
      Chloevd 30 oktober 2016 (13:12)

      Hoi Lenie,

      Bedankt voor je bericht!
      Aangezien je een magnetron met 600 watt hebt zou je de mug-cake normaal maximaal 2 minuten in de magnetron moeten plaatsen. Als je de mug-cake er te lang in zet (5 minuten) wordt deze inderdaad veel te stevig, zeker als deze nog wat afkoelt.
      Probeer de volgende keer de mug-cake er daarom 2 minuten in te zetten; dit kan haast niet mis gaan. Dat je mug-cake dan nog wat nat van boven is, is normaal: als de mug-cake afkoelt wordt ie wat droger.

      Dat de mug-cake inzakt is normaal. Je kunt dit echter deels voorkomen. Lees hiervoor mijn F.A.Q. pagina!

      Groetjes,
      Chloë – Mug-cakes.nl

  • comment-avatar
    Joke 30 november 2016 (18:29)

    Ik heb ne magnetron van 900 watt. Hoe lang moet er dan in staan .

    • comment-avatar
      Chloevd 30 november 2016 (23:03)

      Hoi Joke,

      Bedankt voor je bericht!
      Deze mug-cake zal waarschijnlijk na 1 minuut klaar zijn 🙂 Stel je mug-cake is nog wat nat in het midden, geen zorgen: wanneer je de mug-cake laat afkoelen wordt deze vanzelf wat steviger en droger. Je kunt de mug-cake bovendien altijd nog terug plaatsen in de microgolf!
      Smakelijk!

  • comment-avatar
    Hadewichje 25 april 2017 (15:47)

    Heerlijk, ik maak het best vaak

  • comment-avatar
    Rit 6 januari 2019 (13:35)

    Eindelijk eens recepten van een mugcake zonder havermout .Ik ga er zeker wat uitproberen .Nog even een vraagje ,kan je suiker vervangen door zoetstof ?

    • comment-avatar
      Chloevd 8 januari 2019 (22:20)

      Leuk om te horen!
      Met de ingrediënten in mug cakes kun je juist vaak heel flexibel zijn. Vervang dus gerust de suiker door wat zoetstof naar keuze! Je kunt ook altijd wat meer of minder suiker/zoetstof toevoegen als je dat wilt.

      Groetjes,

      Chloë

  • comment-avatar
    Jolanda 11 oktober 2019 (18:28)

    Perfect, heb het recept x 3 ineenschaal gemaakt en daarna over kleine mokjes verdeeld, ze waren ongeveer voor de helft gevuld
    Heb ze met twee tegelijk in de magnetron gezet en op 750 w. 1 min.50/2 min laten bakken, met een saté prikker steeds even gecontroleerd voor ik ze er uit haalde!
    Het beslag liep net niet over, en zakte nadien maar klein beetje terug
    Omdat ik maar 1 en 1/2 appel nodig had had ik dus wat over, heb er nog een bij gedaan en een handvol gewelde rozijnen en eetlepel bruine basterdsuiker, en dat in een koekenpan met lepel roomboter laten carameliseren en op de cake geschept voor het serveren, daarna voor de liefhebbers slagroom erop gespoten, en het was een succes, zou ik iedere dag wel willen eten, en ga er vast en zeker nog andere uit proberen