• Appel mug cake met kaneel

Appel kaneel mug cake

De smaken van appeltaart, samen in een mug cake. What’s not to love? Deze mug cake is het ultieme comfort food: warm, zoet en vol smaak. Ben je toch van plan deze mug cake met iemand te delen? Dan is dit recept een gegarandeerd succes.

Ook deze mug cake hoeft maar kort in de magnetron, en is daarom zo klaar. Heb je niet alles in huis? Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Nogmaals, het is zo simpel maar zo lekker! Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Recept: Appel kaneel mug cake

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 2 el boter
 • 1 ei
 • 2 el melk
 • 2 el suiker
 • 1,5 tl vanillesuiker (of 1 tl vanille-extract/paste)
 • 40 gr appel ( 1/4 grote appel of 1/2 kleine appel)
 • 2 tl kaneel
 • 4 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

 1. Doe de boter in een mok en smelt in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Laat daarna even afkoelen.
 2. Voeg 1 ei aan de boter toe en klop goed los met een vork.
 3. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1,5 tl vanillesuiker, en 2 theelepels kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
 4. Voeg dan 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft.
 5. Schil 1 appel en snijd deze dan door de helft. Snijd één helft in kleine blokjes, of rasp de appel. Voeg de appel toe aan het beslag en meng goed.
 6. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 45 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: loopt het beslag bijna over, zet de magnetron dan stop. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan. En klaar is je appel kaneel mug cake!

Extra tips

Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties