• Chocolade mug cake met pindakaas

Chocolade mug cake met pindakaas

Ook dol op de combinatie van chocolade en noten? Dan is deze chocolade mug cake met pindakaas zeker iets voor jou! Deze mug cake is heerlijk zoet door de chocolade, maar ook een beetje zoutig door de pindakaas. Een perfecte combinatie dus!

Deze mug cake is zeer decadent, en is daarom ook perfect om met z’n tweeën te delen. Je kunt natuurlijk het recept altijd door de helft delen en een kleinere mug cake maken! Ook deze mug cake maak je binnen enkele minuten in de magnetron. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk ook al in huis. Perfect voor een snelle, maar luxe snack 🙂

Heb jij deze chocolade mug cake met pindakaas al gemaakt? Laat dan een onderaan deze pagina een reactie achter, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Recept: Chocolade pindakaas mug cake

Totale bereidingstijd: 6 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 1 ei
 • 2 el melk
 • 2 el (zonnebloem)olie
 • 2 el (lichtbruine) basterdsuiker
 • 1 el cacao
 • 2 el pindakaas
 • 3 el zelfrijzendbakmeel
 • Snufje zout
 • Eventueel wat pinda's

Hoe maak je het?

 1. Voeg het ei toe aan de mok en klop goed los met een vork.
 2. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels (zonnebloem) olie en 2 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker toe. Meng tot een glad geheel.
 3. Voeg 1 eetlepel cacaopoeder en 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Meng voorzichtig tot één geheel. Als je klontjes wilt voorkomen kun je de cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel het beste eerst zeven.
 4. Voeg daarna 1 of 2 eetlepels pindakaas toe en eventueel een snufje zout. Meng nogmaals tot een glad beslag.
 5. Zet de mok voor anderhalve minuut in de magnetron. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: als het beslag bijna overloopt, zet de magnetron dan even op stop en zet de magnetron open. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan.
 6. Wanneer de mug cake uit de magnetron komt, kan deze nog wat nat van boven zijn. Dit is niet erg. Zodra de mug cake wat afkoelt buiten de magnetron zal deze vanzelf steviger worden!

Extra tips

Voeg nog wat grof gehakte pinda's toe voor een lekkere crunch!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties