• Citroen mug cake met maanzaad

Citroen mug cake met maanzaad

Citroen en maanzaad is een combinatie die je vaak tegenkomt in verschillende baksels. Het is een speciale combinatie die je een keer geprobeerd moet hebben. Zelfs als je niet zo’n fan bent van maanzaad, zal je deze mug cake alsnog erg lekker vinden, aangezien maanzaad geen overheersende smaak heeft. Maanzaad zit overigens vol vitaminen en mineralen, dus deze mug cake is nog een beetje gezond ook.

Ook voor dit mug cake recept heb je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Veel ingrediënten kun je ook vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloem/olijfolie, of vanille suiker door vanille extract of paste.

Binnen 5 minuten, heb jij een heerlijke citroen mug cake met maanzaad voor jezelf klaar staan! Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

 

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Citroen mug cake met maanzaad

BereidingstijdTotale bereidingstijd: 6 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 2 el (gesmolten) boter
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 3 el suiker
  • 2 tl maanzaad
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • Eventueel poedersuiker voor glazuur

Hoe maak je het?

  1. Doe de boter in de mok en smelt de boter kort in de magnetron.
  2. Wacht totdat de boter grotendeels is afgekoeld en voeg dan het ei toe. Klop het mengsel goed los met een vork.
  3. Voeg de suiker toe en meng het beslag.
  4. Rasp de schil van een halve citroen, en voeg toe aan het beslag.
  5. Voeg als laatste het maanzaad en het zelfrijzend bakmeel toe, en meng goed met een vork tot een beslag zonder klontjes.
  6. Zet de mug cake anderhalve minuut in de magnetron. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten, om te zorgen dat deze niet overstroomt. Zie je dat je mug-cake bijna overloopt? Zet de magnetron dan even op stop en ga daarna weer verder.

Extra tips

Maak deze mug cake nog lekkerder met een eenvoudige citroenglazuur! Voeg 3 theelepels citroensap (van de overgebleven halve citroen) toe aan 4 eetlepels poedersuiker. Meng goed door elkaar en klaar.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties