• Hartige mug cake met zoete aardappel

Hartige mug cake met zoete aardappel

Deze mug cake met zoete aardappel kost iets meer tijd dan de meeste mug cakes, maar dan heb je ook wat! De zoete aardappel geeft een subtiele, zoete smaak aan de cake waardoor suiker niet nodig is in dit recept. Deze mug cake is dus niet alleen heel lekker maar ook gezond! Deze mug cake bevat naast zoete aardappel ook kaneel, komijn en cayennepeper, voor een extra interessante en lekkere smaak. Niet genoeg? Voeg dan wat geitenkaas toe aan deze mug cake!

Deze hartige mug cake met zoete aardappel is heerlijk als snack, maar ook als lunch of zelfs als lichte avondmaaltijd! Bovendien kun je van deze mug-cake ook eenvoudig een zoete variant maken. Gebruik bijvoorbeeld kaneel, honing of sinaasappel in dit recept in plaats van komijn en cayennepeper.

Heb jij deze mug-cake gemaakt? Laat bij de reacties achter wat jij er van vindt en deel je tips met anderen!

Zin in iets anders? Bekijk hier alle mug-cake recepten!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Hartige mug cake met zoete aardappel

Totale bereidingstijd: 15 min
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1/2 zoete aardappel
  • 1/2 ei
  • 2 el melk
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • snufje komijn
  • snufje kaneel
  • snufje cayennepeper
  • Eventueel geitenkaas

Hoe maak je het?

  1. Breng wat water voor de zoete aardappel aan de kook in een pan. Heb je een waterkoker? Kook dan eerst het water in de waterkoker en giet dit vervolgens in de pan. Hierdoor breng je het water veel sneller aan de kook!
  2. Was ondertussen de aardappel goed en snijd de aardappel door de helft. Snijd deze helft vervolgens in plakjes van maximaal cm dik. Voeg de aardappel vervolgens toe aan het kokend water en laat ongeveer 10 minuten koken. Je kunt controleren of de aardappel gaar is door er met een vork in te prikken. Is de aardappel zacht dan is deze klaar.
  3. Doe 1 ei in een mok en klop deze goed los. Giet de helft van het ei in een apart kommetje en bewaar in de koelkast voor later. Voeg daarna 2 eetlepels melk en 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan het ei en meng goed.
  4. Voeg vervolgens naar smaak (een snufje) kaneel, komijn en cayennepeper toe. Wees voorzichtig, want deze kruiden kunnen snel overheersen!
  5. Prak de zoete aardappel op een bord en voeg vervolgens 2 eetlepels van de zoete aardappel toe aan het mengsel.
  6. Zet de mok vervolgens voor 1 minuut en 45 seconden in de magnetron. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten om te voorkomen dat deze overloopt. Smakelijk!

Extra tips

Voeg wat verkruimelde geitenkaas toe aan het beslag of op de mug cake voor nog meer smaak!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties