• Mug cake met gezouten karamel

Mug cake met gezouten karamel

Normaal hou ik niet zo van de combinatie van zoet en zout. Doe mij maar gewoon zoet! Gezouten karamel is daarentegen een héél ander verhaal: heerlijk over ijs, over appeltaart of in een mug cake zoals deze! Het zeezout in dit mug cake recept geeft de cake een extra rijke smaak. Daarnaast is deze mug cake heerlijk zoet en smeuïg.

Het enige wat je in huis met hebben (op een paar basisingrediënten na) is karamelsaus die je gewoon kant-en-klaar in de winkel koopt. Kortom, net zoals alle mug cakes: super lekker en super simpel! Ik zou zeggen, probeer het eens 🙂

Heb jij deze mug cake met gezouten karamel gemaakt? Laat dan bij de reacties achter wat je er van vond, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Mug cake met gezouten karamel
4.7 (93.33%) 3 votes

Mug cake met gezouten karamel

Totale bereidingstijd: 6 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

  • 1 el (gesmolten) boter
  • 1 ei
  • 1 el (lichtbruine) basterdsuiker
  • 2 el karamelsaus
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 2 el melk
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • Eventueel wat grof gehakte fudge

Hoe maak je het?

  1. Doe 1 eetlepel boter in een apart kommetje en smelt de boter in de magnetron. Dit duurt ongeveer 45 seconden. Laat even afkoelen.
  2. Doe het ei in de mok en klop goed los. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng meteen goed door zodat het ei niet gaat stollen.
  3. Voeg daarna 1 eetlepel (lichtbruine) basterdsuiker toe, 2 eetlepels karamelsaus, 1 theelepel vanille-extract en een halve theelepel zeezout. Meng alles tot één geheel.
  4. Voeg dan pas twee eetlepels melk toe en meng nogmaals goed door. Zo voorkom je zeker dat de boter gaat schiften wanneer deze in aanraking komt met de melk. Mocht het toch gaan schiften, dan is de mug-cake alsnog perfect eetbaar!
  5. Als laatste voeg je 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Het beste is als je dit eerst zeeft, zo voorkom je klontjes in je beslag. Meng alles goed.
  6. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden. Wanneer de mug cake uit de magnetron komt kan het zijn dat deze nog wat nat van boven is. Geen zorgen, wanneer de mug-cake buiten de magnetron afkoelt zal deze vanzelf steviger en wat droger worden!

Extra tips

Hak twee stukjes fudge (bijvoorbeeld van Lonka) in grove stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Ook lekker bij dit recept zijn stukjes appel!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties