• Nutella mug cake

Nutella mug cake

Nutella is enorm populair en zie je veel terug in allerlei bakrecepten op het internet. Dat is natuurlijk ook niets voor niets, want Nutella is ook gewoon heel lekker en ideaal om mee te bakken! Het geeft eenvoudig veel smaak, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Ook dit mug cake recept bevat Nutella voor een rijke chocolade- en hazelnootsmaak. Naast Nutella heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig: ei, suiker, melk, zelfrijzend bakmeel en eventueel cacao. Met dit recept maak je eenvoudig een Nutella mug cake binnen een paar minuten, met behulp van de magnetron!

Nieuwsgierig geworden naar meer mug cake recepten? Bekijk eens mijn andere chocolade mug cake recepten.

Heb jij deze Nutella mug cake gemaakt? Laat dan bij de reacties achter wat je er van vond, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Recept: Nutella mug cake

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

 • 3 el Nutella
 • 2 el melk
 • 1 ei
 • 1 el suiker
 • 1 el cacao
 • 4 el zelfrijzend bakmeel
 • Eventueel hazelnoten

Hoe maak je het?

 1. Doe de Nutella en de melk in een mok, en mix voorzichtig tot een glad mengsel.
 2. Voeg het ei toe en klop goed los met een vork. Voeg dan de suiker toe en meng nogmaals tot een glad geheel.
 3. Voeg de cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel toe. Roer voorzichtig alles tot één geheel. Als je klontjes wilt voorkomen kun je de cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel het beste eerst zeven.
 4. Zet de mok in de magnetron voor anderhalve minuut. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: als het beslag bijna overloopt, zet de magnetron dan even op stop en zet de magnetron open. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan.
 5. Wanneer de mug cake uit de magnetron komt, zal deze nog wat nat van boven zijn. Dit is niet erg. Zodra de mug cake wat afkoelt buiten de magnetron zal deze vanzelf steviger worden!

Extra tips

Voor extra smaak en textuur kun je een handvol (grof gehakte) hazelnoten toevoegen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties