• Oreo mug cake

Oreo mug cake

Wie houdt er nu niet van Oreo’s? Je ziet deze heerlijke koekjes overal terug op het Internet, en natuurlijk niets voor niets. Ze zijn zo lekker! En al helemaal in een mug cake! Deze Oreo mug cake heeft als basis witte chocolade, voor een extra zoete smaak die perfect past bij de smaak van de Oreo’s! Natuurlijk kun je de witte chocolade altijd vervangen door melk of pure chocolade. Echter neemt dit wel wat weg van Oreo-smaak.

Naast Oreo’s heb je niet veel ingrediënten nodig. Heb je toch iets niet in huis? Veel ingrediënten kun je vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloemolie, of vanille suiker door vanille-extract of vanille-paste.

Heb jij deze mug cake met Oreo gemaakt? Laat dan bij de reacties achter wat je er van vindt! Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Oreo mug cake

Bereidingstijd: 8 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 30 gr witte chocolade
 • 3 el melk
 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 ei
 • 1 tl vanille-extract/vanillesuiker
 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 3 Oreo's

Hoe maak je het?

 1. Doe de witte chocolade in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna het mengsel goed door, totdat een gladde massa ontstaat. Zo niet, verwarm de chocolade dan nog een paar seconden in de magnetron.
 2. Voeg aan de chocolade de melk, olie en vanille toe en meng goed. Als het mengsel iets is afgekoeld, voeg dan het ei toe en klop alles tot een mooi geheel.
 3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe, en roer tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft! Vaak blijven er nog klontjes meel achter in de bodem van de mok.
 4. Doe de oreo's in een ziplogzakje of een boterhammenzakje. Je kunt ook een theedoek gebruiken. Sla de Oreo's in stukken (met bijvoorbeeld een deegroller). Zorg dat je zowel grove stukjes als fijne stukjes hebt.
 5. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden. Houd de cake goed in de gaten, zodat het beslag niet over loopt! Smakelijk!

Extra tips

Voeg nog wat extra stukjes Oreo's toe wanneer de mug cake uit de magnetron komt, voor nog meer Oreo-smaak en textuur!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties