• Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Bosbessen en citroen: twee smaken die voor elkaar gemaakt zijn, als je het mij vraagt. En dus ook heerlijk voor in een mug cake! Deze cake is lekker fris, en is ideaal als snelle snack of zelfs als speciaal ontbijtje!

Voor dit recept heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig (waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt). Veel ingrediënten kun je ook vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, gesmolten boter door zonnebloem/olijfolie, of vanille suiker door vanille extract of paste.

Zoals alle mug cakes, moet ook deze cake maar even in de magnetron, dus sowieso het proberen waard! Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

 

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Vanille mug cake met bosbessen en citroen
5 (100%) 2 votes

Recept: Vanille mug cake met bosbessen en citroen

Totale bereidingstijd: 8 min
Magnetrontijd: 1,5 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 2 el (gesmolten) boter
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 2 tl vanillesuiker (of vanille-extract/paste)
  • 2,5 el suiker (of basterdsuiker)
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 citroen
  • Een handvol bosbessen (liefst vers)
  • Eventueel een snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Doe de boter in de mok en smelt de boter kort in de magnetron (ongeveer 45-60 seconden).
  2. Wacht totdat de boter grotendeels is afgekoeld en voeg dan het ei toe. Klop het mengsel goed los met een vork.
  3. Voeg de melk, vanille en suiker toe, en meng alles nogmaals goed met een vork.
  4. Snijd de citroen door midden en voeg de rasp en het sap van één helft van de citroen toe.
  5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Je kunt de meel het beste zeven: hierdoor is het makkelijk een glad beslag zonder klontjes te krijgen. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  6. Voeg als laatste de bosbessen toe, en meng goed door het beslag.
  7. Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 2,5 minuten. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer deze naar boven komt, kan het zijn dat deze soms overloopt. Zet de magnetron dan stop en zet de deur van de magnetron even open. Zet de magnetron daarna weer voor de laatste seconden aan.
  8. Je weet dat je mug cake klaar is, wanneer de bovenkant stevig maar niet droog is. Is de mug cake nog te nat? Zet deze dan even terug in de magnetron!

Extra tips

Vervang de bosbessen door frambozen of bramen. Je kunt ook de citroen vervangen door sinaasappel!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

4 Reacties

  • comment-avatar
    Sunita 21 januari 2017 (20:14)

    Erg lekker !!! Dank je wel voor het delen van het recept ?

    • comment-avatar
      Chloevd 23 januari 2017 (14:55)

      Leuk om te horen! Graag gedaan!

      Groetjes,
      Chloë

  • comment-avatar
    Julia 14 april 2019 (13:03)

    Hey, kun je het recept ook maken zonder ei?
    Groetjes Julia.

  • comment-avatar
    Chloevd 14 april 2019 (13:58)

    Hoi Julia,

    Bedankt voor je bericht!

    Je kunt dit recept zeker eens proberen te maken zonder ei. De mug cake zal waarschijnlijk goed smaken maar minder ver omhoog rijzen.
    Als het mengsel zonder het ei te droog/dik is, voeg wat extra melk toe. Je kunt ook een snuf bakpoeder toevoegen als je de mug cake toch nog wat meer omhoog wilt laten komen.

    Mocht je het hebben uitgeprobeerd, laat me weten of het gelukt is!

    Groetjes,

    Chloë