• Snelle Nutella Cheesecake

Snelle Nutella cheesecake

Vandaag deel ik weer een nieuw cheesecake recept met jullie, namelijk het recept voor een snelle Nutella cheesecake! Elke keer ben ik weer verbaasd over hoe lekker deze snelle cheesecakes smaken. Ondanks je de cheesecake 1 minuut in de magnetron “bakt”, in plaats van een uur in de oven, is de textuur namelijk precies hetzelfde als die van een echte American cheesecake.

Nadat ik laatst de Oreo cheesecake maakte, werd ik geïnspireerd om nog meer verschillende smaken uit te proberen. En wat is er nu even lekker en even populair als Oreo? Nutella! Deze snelle Nutella cheesecake is erg vol van smaak dankzij de roomkaas en de Nutella in het recept. Bovendien gebruikte ik voor de bodem deze keer Digestive koekjes met chocolade, voor nog wat extra smaak. Je kunt op zich ieder koekje gebruiken dat je maar wilt, zolang je er maar fijne kruimels van kunt maken. Je zou zelfs Oreo’s kunnen gebruiken voor deze Nutella cheesecake 🙂

Met dit recept maak je twee mini Nutella cheesecakes. Let er wel op dat je maar één cheesecake tegelijk in de magnetron plaatst. Je kunt er ook één grotere cheesecake van maken om vervolgens met z’n twee te delen.

Dit recept kun je een dag van te voren maken; de cheesecake moet immers (minstens een uur) opstijven in de koelkast. Deze snelle Nutella cheesecake is dus ideaal wanneer je een dag van te voren een dessert wilt klaarmaken.

Ik ben benieuwd wat je van deze snelle Nutella cheesecake vond! Laat je reactie achter onderaan deze pagina of laat het me weten via social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Hou je niet zo van cheesecake, maar wel van Nutella? Maak dan eens mijn Nutella mug cake.

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Snelle Nutella cheesecake

Aantal personen: 2
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud schaaltje: 100 ml

Ingrediënten

 • 2 tl (20g) boter
 • 3 (chocolade) Digestive koekjes
 • 2 el (90g) roomkaas (Monchou/Philadelphia)
 • 1 el (60g) crème fraîche
 • 1 el poedersuiker
 • 1 eiwit
 • 1 tl bloem
 • 1,5 el Nutella
 • Eventueel een handje (geroosterde) hazelnoten

Hoe maak je het?

 1. Doe 2 theelepels (20g) boter in een apart kommetje en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
 2. Doe ondertussen 3 Digestive koekjes in een (dubbel) boterhammenzakje en plet deze tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met een deegroller. Je kunt dit ook doen met een keukenmachine. Verdeel de kruimels over twee schaaltjes en doe hier de boter bij. Meng totdat de kruimels nat zijn en druk de kruimels dan goed aan. Zet de schaaltjes vervolgens in de vriezer.
 3. Meng in een apart kommetje de rest van de ingrediënten: 2 eetlepels roomkaas, 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel bloem, 1 eiwit, en 1,5 eetlepel Nutella. Meng tot een glad beslag. Als de Nutella te stijf is, kun je deze het beste eerst kort opwarmen in de magnetron.
 4. Neem de schaaltjes uit de vriezer en giet er het cheesecake mengsel in. Plaats één schaaltje in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Zet de magnetron open wanneer het mengsel bijna overloopt en ga daarna weer verder. De cheesecake is klaar wanneer de randen stevig zijn,maar het midden nog nat is.
 5. Laat de Nutella cheesecakes kort afkoelen en zet ze daarna (afgedekt) in de koelkast (minstens een uur) of vriezer (minsten een half uur) om op te laten stijven. Daarna is je snelle Nutella cheesecake klaar!
 6. Rooster eventueel nog een handje hazelnoten om over de Nutella cheesecake te verdelen!

Extra tips

Vervang de helft van de Nutella door 3 of 4 geplette Ferrero Rocher's!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties