• Snelle Oreo Cheesecake

Snelle Oreo cheesecake

Momenteel staan er op Mug-Cakes al twee verschillende soorten snelle cheesecakes: een American cheesecake en een citroen cheesecake. Een andere populaire cheesecake variant die nog miste, is de Oreo cheesecake. Evenals de andere cheesecake recepten op Mug-Cakes, is ook deze Oreo cheesecake veel sneller om te maken dan een traditionele cheesecake. Je bakt deze cheesecake namelijk 1 minuut in de magnetron in plaats van een uur in de oven. Je moet alleen een half uurtje wachten totdat de Oreo cheesecake in de koelkast (of vriezer) is opgesteven. Je kunt dit recept daarom ook eerder op de dag maken en dan ’s avonds opeten als toetje!

Dit recept is genoeg voor twee mini Oreo cheesecakes. Je zou er ook één cheesecake van kunnen maken, maar dan moet je deze een minuut langer in de magnetron plaatsen. Bovendien is deze cheesecake vrij machtig, dus raad ik toch aan er twee cheesecakes van te maken. Ik maakte die van mij in een schaaltje dat ik over had van een toetje dat ik laatst kocht. Je zou het recept ook in een (brede) mok kunnen doen, maar omdat het mengsel niet veel naar boven komt ziet dat er minder mooi uit. Het is daarom altijd handig om lege (glazen) potjes te bewaren waarmee je deze mini cheesecake kunt maken.

Niet zo gek op cheesecake, maar wel op Oreo’s? Maak eens deze Oreo mug cake!

Welke cheesecake smaak zouden jullie hierna willen zien?

Laat onderaan deze pagina weten wat je van deze snelle Oreo cheesecake vindt, of laat het me weten via social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Snelle Oreo cheesecake

Aantal personen: 2
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 100 ml

Ingrediënten

 • 8 Oreo's
 • 2 tl boter (20g)
 • 2 el roomkaas (90g)
 • 1 el crème fraîche (60g)
 • 1 el poedersuiker of fijne kristalsuiker
 • 1 tl bloem
 • 1 tl vanille-extract (of 1/2 tl vanillesuiker)
 • 1 eiwit

Hoe maak je het?

 1. Doe 2 theelepels boter (20g) in een apart kommetje en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
 2. Doe ondertussen 5 Oreo's in een (dubbel) boterhammenzakje en plet deze tot fijne kruimels. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een deegroller. Verdeel de kruimels over de schaaltjes en doe hier ook de boter bij. Meng zodat de kruimels nat zijn. Druk de kruimels dan goed aan, en zet de schaaltjes vervolgens in de vriezer.
 3. Meng in een apart kommetje de rest van de ingrediënten: 2 eetlepels roomkaas, 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel poedersuiker, 1 tl bloem, 1 tl vanille-extract, en 1 eiwit. Meng tot een glad beslag.
 4. Prak de laatste 3 Oreo's tot kleine en/of grove stukken en doe dit als laatste bij het mengsel. Neem de schaaltjes uit de vriezer en giet er het cheesecake-mengsel in.
 5. Plaats de cheesecakes in de magnetron voor 1 minuut, met pauzes van 15 seconden waarbij je de magnetron even open zet. Zo voorkom je dat de cheesecake overloopt en ongelijk bakt.
 6. Laat de Oreo cheesecake kort afkoelen en zet deze daarna (afgedekt) in de koelkast of vriezer om op te laten stijven (minstens een half uur). Daarna is je snelle Oreo cheesecake klaar om opgegeten te worden!

Extra tips

Geen Oreo's in huis? Probeer deze cheesecake eens te maken met andere soorten (gevulde) koekjes!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties