• Speculaas Mug Cake

Speculaas mug cake

Het wordt steeds kouder buiten, waardoor ik spontaan zin krijg in een warme, kruidige mug cake. Daarom maakte ik vorige week deze heerlijke speculaas mug cake: het ideale comfort food voor tijdens de herfst en winter. Naast een paar basisingrediënten is het enige dat je nodig hebt een paar speculaasjes. Binnen enkele minuten staat deze warme speculaas mug cake voor je klaar 🙂

Wil je een wat zoetere variant van deze mug cake proberen? Ga dan voor de Speculoos mug cake met Lotus Speculoospasta. Ook vind je op mijn blog het recept voor een herfstige carrot mug cake.

Ga jij deze speculaas mug cake maken of heb je deze al geprobeerd? Laat het achter bij de reacties onderaan deze pagina!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Speculaas mug cake

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 1/2 el (15g) boter
 • 2 el melk
 • 1 ei
 • 1 el lichtbruine basterdsuiker
 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 2 speculaasjes
 • 1 tl koek/speculaaskruiden
 • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het?

 1. Doe een halve eetlepel boter in een mok en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 tot 50 seconden.
 2. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk en 1 eetlepel basterdsuiker toe. Meng alles tot een geheel met een vork.
 3. Voeg het ei toe aan het mengsel en klop het ei goed los.
 4. Voeg 1 theelepel koekkruiden (2 theelepels kan ook) en een halve theelepel kaneel toe.
 5. Voeg dan 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je het zelfrijzend bakmeel zeeft.
 6. Verkruimel 2 speculaasjes (bijvoorbeeld in een boterhammenzakje) tot fijne en grove stukjes en meng dit door het beslag.
 7. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden en klaar is je speculaas mug cake! Is je mug cake langs de randen nog erg nat? Plaats de mug cake dan terug in de magnetron voor 30 seconden. Hou er echter rekening mee dat de mug cake steviger wordt naarmate deze afkoelt!

Extra tips

Voeg wat stukjes appel toe aan het beslag!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties