• Stroopwafel Mug Cake

Stroopwafel mug cake

Vandaag heb ik een uniek mug cake recept voor jullie: het recept voor een Hollandse stroopwafel mug cake! Omdat de meeste mug cake recepten van buiten Nederland komen, was er nog geen recept hiervoor te vinden. Daarom bedacht ik deze heerlijke (en snelle!) stroopwafel mug cake. Naast stukjes stroopwafel bevat deze mug cake ook karamelsaus en kaneel voor een extra stroopwafel-smaak.

Zin in een andere Hollandse mug cake? Probeer dan eens deze speculaas mug cake!

Heb je deze stroopwafel mug cake gemaakt? Vergeet dan niet een reactie achter te laten onderaan deze pagina! Ook kun je je eigen creaties delen via Facebook, Twitter en/of Instagram met hashtag #MugCakesnl 🙂

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Stroopwafel mug cake

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 1 ei
 • 1 el melk
 • 1 tl vanille-extract (of 1/2 tl vanillesuiker)
 • 1 el lichtbruine basterdsuiker
 • 1 stroopwafel
 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 1 el karamelsaus
 • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het?

 1. Klop 1 ei los in een mok.
 2. Voeg aan het ei 1 theelepel vanille-extract toe. Je kunt ook een halve theelepel vanillesuiker toevoegen. Voeg daarnaast 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker toe. Meng de vanille en suiker met het ei.
 3. Voeg vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Om klontjes te voorkomen kun je dit het beste (eerst) zeven. Voeg ook een halve theelepel kaneel toe. Meng tot een glad beslag zonder klontjes.
 4. Voeg daarna 1 eetlepel karamelsaus toe en meng door het beslag. Karamelsaus kun je gewoon in de supermarkt bij de bakafdeling vinden.
 5. Hak vervolgens 1 stroopwafel in stukjes (bijvoorbeeld 1x1 cm) en meng door het beslag.
 6. Plaats de mug cake in de magnetron voor 90 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: na een minuut komt deze erg omhoog en kan deze overstromen. Als dit gebeurd, zet de magnetron dan even open waardoor de mug cake terugzakt. Zet de magnetron daarna weer aan voor een halve minuut. En klaar is je stroopwafel mug cake!

Extra tips

Voeg wat extra stukjes stroopwafel toe en giet er wat extra karamelsaus overheen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties