• Tiramisu Mug Cake

Tiramisu mug cake

Vandaag deel ik graag dit overheerlijke tiramisu mug cake recept met jullie. Het leek me leuk om één van mijn favoriete toetjes – de tiramisu – te verwerken in een mug cake recept, en ik was erg verbaasd over het resultaat! Ondanks de textuur dus niet op tiramisu lijkt, smaakt deze mug cake er wel echt naar! Zeker wanneer je de mug cake af maakt met een flinke dot mascarpone en cacaopoeder.

Deze mug cake is dus geen traditionele tiramisu met laagjes lange vingers en mascarpone, maar een cake die smaakt naar tiramisu dankzij de amaretto, espressopoeder en cacao.

Drink je geen alcohol, of wil je dit recept voor een minderjarige maken, vervang dan de amaretto door melk!

Wil je liever een ander, maar soortgelijk, mug cake recept proberen? Maak eens deze heerlijke koffie mug cake met walnoten!

Ik ben benieuwd wat jij van deze mug cake vindt! Laat een berichtje achter onderaan deze pagina, of deel je eigen creatie via social media door mij te taggen met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Tiramisu mug cake

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 45 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

  • 1 (klein) ei
  • 1,5 el amaretto (likeur)
  • 1 tl vanille-extract (of 1/2 tl vanille-suiker)
  • 1/2 tl espressopoeder (of 1 el sterke espresso)
  • 1,5 el (donkerbruine) basterdsuiker
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl cacaopoeder
  • Mascarpone of opgeklopte slagroom + poedersuiker

Hoe maak je het?

  1. Klop 1 klein ei (of een half groot ei) los in een mok. Voeg hier 1,5 eetlepel amaretto en 1 tl vanille-extract aan toe. Meng door elkaar.
  2. Voeg hier 1/2 tl espressopoeder (of 1 eetlepel sterke espresso) aan toe, en meng totdat de poeder is opgelost. Voeg dan 1,5 eetlepel (donkerbruine) basterdsuiker toe, en meng nogmaals.
  3. Doe hier vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel bij. Roer goed na elke eetlepel, zo voorkom je de meeste klontjes. Je kunt het meel ook eerst zeven.
  4. Voeg als laatste 1/2 tl cacaopoeder toe, en spatel voorzichtig door het beslag, zonder de cacaopoeder helemaal te mengen met het beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Hou de mug cake ondertussen goed in de gaten. Zet de magnetron even open als je denkt dat de mug cake gaat overlopen.
  6. De tiramisu mug cake is klaar wanneer deze van boven niet meer nat is. Laat kort afkoelen voordat je de mug cake gaat eten.
  7. Maak de tiramisu mug cake af door wat mascarpone los te kloppen samen met poedersuiker naar smaak. Verdeel dit over de mug cake. Je kunt ook slagroom opkloppen, maar dit moet je vervolgens wel even laten opstijven in de koelkast!

Extra tip

Maak deze tiramisu mug cake af door er wat lange vingers overheen te breken!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties