• Mug Cake Recepten

Mijn top 5 favoriete mug cake recepten

Er staan inmiddels al bijna 50 (!) mug cake recepten op mijn blog! Het leek me daarom leuk om een lijst met mijn top 5 favoriete mug cakes voor jullie op te stellen. Ondanks elk mug cake recept dat op deze blog staat is goedgekeurd door mij, zijn er toch een aantal mug cake recepten die er voor mij uitspringen. Lees verder om te zien welke mug cake recepten in de top 5 staan!

Wat is jouw favoriete mug cake recept? Laat het weten onderaan deze pagina!


5. Gember mug cake zonder ei

Gember Mug Cake Zonder EiHet meest recente mug cake recept is deze kruidige gember mug cake zonder ei. Deze mug cake doet mij meteen denken aan de koude (feest)dagen, omdat er gemberpoeder, kaneel, en donkerbruine basterd suiker in zit die de mug cake een warme (maar zoete) smaak geven. Ook besloot ik om schenkstroop aan het recept toe te voegen, wat zorgt voor een extra “donkere” karamel-achtige smaak wat ik heel lekker vind. Verder is de textuur van deze mug cake wat kruimiger dan de meeste mug cakes op mijn website, wat deze mug cake voor mij nog lekkerder maakt.


4. Chocolade mug cake met Mars

Chocolade Mug Cake met Mars

Deze chocolade mug cake met Mars is misschien wel de meest decadente mug cake op mijn blog, en daarom misschien ook niet zo gek dat deze mug cake in mijn top 5 staat. Deze mug cake bevat niet alleen Mars-repen, maar ook chocolade en karamelsaus voor een extra lekkere “Mars smaak”. Ik denk dat de foto al genoeg zegt 🙂


3. Mug cake met gezouten karamel

Mug cake met gezouten karamel

Op nummer 3 in mijn favorieten staat de mug cake met gezouten karamel. De combinatie zoet-zout in dit recept vind ik gewoon ontzettend lekker, omdat dit extra veel smaak geeft aan de mug cake. Het is ook niet voor niets dat je “salted caramel” in veel bakrecepten online terug ziet komen. Wellicht is het een idee om een chocolade versie hiervan te maken?


2. Havermout mug cake met banaan

Havermout mug cake met banaan

Deze havermout mug cake met banaan was één van de eerste mug cake recepten die ik op mijn blog plaatste. En dat is natuurlijk met een reden: ondanks deze mug cake misschien niet zo heel bijzonder lijkt, blijft het één van de mug cakes die ik het lekkerst vind en ik het meeste maak. Dat komt vooral doordat de havermout de mug cake een lekkere textuur geeft, en ik de smaak van warme banaan ontzettend lekker vind. Deze mug cake doet me ook een beetje denken aan bananenbrood, wat één van mijn favoriete soorten gebak is. Bovendien heb ik meestal alle ingrediënten in huis om deze mug cake te maken, wat natuurlijk heel erg handig is 🙂 Nogmaals, een mug cake hoeft niet ingewikkeld te zijn om heel lekker te smaken!


1. Carrot mug cake 

Carrot mug cake

Ondanks het erg moeilijk was om te beslissen welk mug cake recept mijn nummer 1 is, moet ik zeggen dat deze carrot mug cake waarschijnlijk de prijs te pakken heeft. Evenals de havermout mug cake, heeft dit te maken met het feit dat deze mug cake geïnspireerd is op één van mijn favoriete gebakjes: carrot cake (worteltaart). En net zoals de gember mug cake is, is deze carrot mug cake ook lekker zoet en kruidig tegelijk, waar ik zelf erg van hou.

 

 

 

Andere mug cake recepten die niet in de top 5 staan, maar er dicht in de buurt komen zijn de volgende: appel-kaneel mug cake, citroen mug cake met maanzaadkoffie mug cake met walnoten, stroopwafel mug cake, Speculoos mug cake, en de witte chocolade mug cake met frambozenWat is jouw favoriet?

Geen reacties