• Wentelteefje in een mok

Wentelteefje in een mok

Op nummer drie in de poll waarin ik vroeg welke mug cake jullie graag op Mug-Cakes zouden willen zien, stond het wentelteefje in een mok. Officieel geen mug cake, maar eveneens een eenvoudig receptje dat je klaarmaakt met behulp van je magnetron. Je mengt een paar ingrediënten samen in een kom, verdeelt dit over het brood in een mok, en plaatst de mok in de magnetron voor anderhalve minuut. Het enige dat je nodig hebt is een ei, melk, suiker, kaneel, brood, en eventueel wat vanille! Hou er wel rekening mee dat je geen krokant korstje op je wentelteefje kunt krijgen met behulp van je magnetron; dit gaat alleen met behulp van een pan of de oven!

Dit wentelteefje in een mok is lekker als ontbijt of lunch, evenals deze gezonde mug cake zonder ei. Benieuwd naar meer mug cake recepten voor een speciaal ontbijtje? Klik dan hier voor alle ontbijt mug cakes.

Heb jij dit wentelteefje in een mok gemaakt? Laat een berichtje achter onderaan deze pagina, of tag me via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

 

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Wentelteefje in een mok

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 250 ml

Ingrediënten

  • 1/2 ei (of 1 klein ei)
  • 5 el melk
  • 1 tl vanille-extract (of vanillesuiker)
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 2 sneetjes wit brood (60g in totaal)

Hoe maak je het?

  1. Klop 1 ei los in een apart (ruim) kommetje. Doe hier de rest van de ingrediënten bij: 5 eetlepels melk, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel kaneel, en 1/2 vanille-extract. Meng alles goed.
  2. Snijd de sneetjes brood in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Leg de stukjes brood in het kommetje met beslag en dompel de stukjes goed onder. Laat de stukjes brood even liggen zodat ze het mengsel opnemen.
  3. Doe de stukjes brood met het mengsel in een mok en strooi er vervolgens nog wat extra suiker en kaneel overheen.
  4. Plaats mok in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 30 seconden. Laat het wentelteefje even afkoelen, strooi er nog wat suiker overheen, en smullen maar!

Extra tip

Dit wentelteefje in een mok is heerlijk met wat jam of schenkstroop eroverheen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties