• Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Al een tijdje heb ik een poll op de blog staan om te kijken van welke soort mug cake jullie het liefst (nog) een recept zouden willen. Hier kwam uit dat de meeste van jullie een chocolade mug cake, of mug cake met fruit op de website willen zien. Daarom heb ik deze twee gecombineerd en een recept geschreven voor een witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache 🙂

Deze mug cake is vol van smaak dankzij de witte chocolade en roomboter, maar ook lekker fris dankzij de aardbeien. De pistachenoten zorgen daarnaast voor een heerlijke crunchHet recept is bedoeld voor één mug cake, maar is vrij machtig door de witte chocolade en is daarom perfect om te delen met twee!

Kun je geen ongezouten pistachenoten in de winkel vinden? Koop dan gezouten pistachenoten, was deze in een zeefje met koud water en droog ze daarna af. Hierdoor laten de velletjes ook mooi los.

Lust je geen pistache, dan kun je deze vervangen door hazelnoten of ze gewoon uit het recept laten 😉

Benieuwd naar een soortgelijk recept? Bekijk dan eens deze witte chocolade mug cake met frambozen of deze dadel mug cake met chocolade, honing en walnoten.

Heb jij deze witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je onderaan deze pagina een berichtje achterlaat. Je kunt je reactie/foto ook delen via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Witte chocolade mug cake met aardbeien en pistache

Aantal personen: 1-2
Magnetrontijd: 2 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el (25g) roomboter
  • 40g witte chocolade
  • 1 el suiker
  • 2 el melk
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 aardbeien (50g)
  • Handje pistachenoten (ongezouten)

Hoe maak je het?

  1. Klop 1 ei los in een mok. Doe in een apart kommetje 1 eetlepel boter en 40g witte chocolade in stukken en smelt in de magnetron (twee keer 30 seconden). Meng het daarna goed door elkaar met een vork.
  2. Laat het boter-chocolademengsel kort afkoelen en voeg dit dan toe aan het lostgeklopte ei en meng snel door elkaar met een vork. Voeg hier vervolgens 2 eetlepels melk en 1 eetlepel suiker aan toe.
  3. Voeg vervolgens 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng met een vork tot een glad mengsel zonder klontjes.
  4. Hak 2-3 aardbeien in (grove) stukjes en voeg dit toe aan het beslag samen met een handje pistachenoten. Je kunt de pistachenoten ook eerst in grove stukjes hakken. Meng dit goed door het beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 2 minuten. Hou de mug cake ondertussen goed in de gaten; soms is het beslag wat nat waardoro de mug cake kan overstromen. Zet de magnetron dan even kort op stop met de magnetrondeur open, en ga daarna weer verder. De mug cake zal al eerder omhoog komen. Mocht deze bijna overstromen, zet de magnetron even op stop en zet de magnetron deur open. Zet de magnetron dan weer aan. De mug cake is klaar als hij droog is langs de randen; in het midden kan hij nog wat nat zijn. De mug cake wordt vanzelf droger en steviger wanneer deze afkoelt!

Extra tips

Je kunt de pistachenoten vervangen door hazelnoten en/of de witte chocolade vervangen door pure chocolade!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties