• Witte Chocolade Mug Cake met Frambozen

Witte chocolade mug cake met frambozen

Één van mijn favoriete mug cakes is toch wel deze witte chocolade mug cake met frambozen. Deze mug cake is heeft een rijke smaak dankzij de roomboter en witte chocolade, en is heerlijk fris door de verse frambozen. Bovendien ziet deze mug cake er ook nog eens heel mooi uit! Leuk om iemand mee te verrassen, bijvoorbeeld voor Moederdag of Valentijnsdag!

Als je liever geen verse frambozen gebruikt omdat deze vrij prijzig zijn, kun je deze simpelweg vervangen door frambozenjam!

Al honger? Binnen 10 minuten staat deze mug cake voor je neus! 🙂

Benieuwd naar andere recepten met chocolade? Klik hier dan hier voor alle chocolade mug cake recepten, of bekijk alle fruit mug cakes!

Heb je deze witte chocolade mug cake met frambozen gemaakt? Laat dan bij de reacties onderaan deze pagina achter wat je er van vond, of deel je tips! Heb een vraag? Lees dan de F.A.Q. of contacteer mij!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Witte chocolade mug cake met frambozen

Totale bereidingstijd: 10 min
Magnetrontijd: 2 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el (25 g) roomboter
  • 40 g witte chocolade
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el suiker
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • handje frambozen

Hoe maak je het?

  1. Doe het ei in een mok en klop goed los met een vork.
  2. Voeg 1 eetlepel boter en 40 gram witte chocolade (in stukken) toe aan een apart kommetje en doe deze in de magnetron voor 30 seconden. Roer beide even door en zet het kommetje weer terug voor 30 seconden. Herhaal dit totdat de boter en chocolade zijn gesmolten.
  3. Laat het mengsel even afkoelen en giet dan voorzichtig bij het ei terwijl je roert met een vork. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk toe en 1 theelepel vanille-extract. Gebruik je vanille suiker, gebruik dan een halve theelepel.
  4. Voeg daarna 1 eetlepel suiker toe en meng tot een glad mengsel.
  5. Voeg 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Als je klontjes wilt voorkomen, kun je het beste het bakmeel eerst zeven en/of de eetlepels één voor één toevoegen en na elke eetlepel even goed mengen.
  6. Hak als laatste een handje verse frambozen in (grove) stukken en meng goed door het beslag.
  7. Plaats de mug cake vervolgens in de magnetron voor 2 minuten en 45 seconden. Daarna is je witte chocolade mug cake met frambozen klaar! Smakelijk!

Extra tips

Smelt wat extra witte chocolade in de magnetron en giet dit over de mug cake voor nog meer chocoladesmaak! Ook kun je wat stukjes pure chocolade toevoegen aan het beslag!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties