• Yoghurt Mug Cake met Honing

Yoghurt honing mug cake

Ook deze yoghurt honing mug cake maak je in een handomdraai met behulp van maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Deze yoghurt honing mug cake is heerlijk fris door de yoghurt, maar toch zoet door de honing. Voor dit recept kun je verschillende soorten yoghurt gebruiken, zoals magere yoghurt, Griekse yoghurt maar ook kwark! Als je nog meer smaak wilt geven aan je mug cake kun je zelfs yoghurt met een smaakje aan dit recept toevoegen. Echter vind ik dat deze mug cake zo al zoet en lekker genoeg is 🙂

Ga je dit recept proberen? Laat bij onderstaande reacties weten wat je er van vond, of deel je foto/mening op sociale media! Heb je vragen? Bekijk dan de F.A.Q. of laat het mij weten!

 

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Yoghurt honing mug cake

Totale bereidingstijd: 6 min
Magnetrontijd: 2 min 30 sec
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 el yoghurt of kwark
  • 1-1,5 el honing
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Eventueel een mespunt natriumbicarbonaat (baking soda)

Hoe maak je het?

  1. Doe het ei in een mok en klop goed los met een vork.
  2. Voeg hier 3 eetlepels yoghurt of kwark aan toe. Doe hierbij 1 of anderhalve eetlepel honing en een halve theelepel vanille-extract. Meng tot één geheel.
  3. Voeg aan het mengsel 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng goed door. Wil je eenvoudig klontjes voorkomen, gebruik dan een zeefje. Om je mug cake wat extra te laten rijzen kun je een flinke mespunt baking soda toevoegen.
  4. Plaats vervolgens de mug cake in de magnetron voor 2 minuten en 30 seconden, en klaar! Wanneer de mug cake uit de magnetron komt maar nog erg nat is aan de rand, plaats de mug cake dan voor 30 seconden extra in de magnetron.

Extra tips

Je kunt de honing ook vervangen door 2 eetlepels citroensap voor een heerlijke yoghurt mug cake met citroen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties