• Chocolade Havermout Mug Cake

Chocolade havermout mug cake

De havermout mug cake is één van de meest populaire mug cake varianten. Dat is ook niet zo gek, want havermout geeft een heerlijke textuur aan je mug cake. Bovendien is havermout gezond en glutenvrij. Op Mug Cakes vind je een aantal lekkere havermout mug cake recepten. Echter miste er nog een chocolade variant. Daarom deel ik vandaag met jullie deze eenvoudige chocolade havermout mug cake. Je hebt hiervoor maar een aantal eenvoudige ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Voor een extra intense chocoladesmaak bevat deze havermout mug cake naast cacaopoeder ook stukjes pure chocolade. Wil je nog meer smaak en textuur aan je mug cake toevoegen, meng dan wat grof-gehakte noten en/of rozijnen door het beslag.

Deze chocolade havermout mug cake is overigens niet glutenvrij, omdat dit recept ook zelfrijzend bakmeel (en bakpoeder) bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat je mug cake nog luchtiger wordt en hoger rijst. Wil je deze chocolade havermout mug cake toch glutenvrij maken, dan kun je het zelfrijzend bakmeel ook gewoon weglaten of kiezen voor een glutenvrije vervanger (zoals kokosmeel of boekweitmeel).

Laat onderaan deze pagina weten wat je van deze chocolade havermout mug cake vindt, of tag je mug cake creatie via social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer me!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Chocolade havermout mug cake

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1 el (30g) roomboter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 el suiker
  • Snufje zout
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 el havermout
  • 30g pure chocolade in stukjes

Hoe maak je het?

  1. Doe 1 eetlepel (30g) boter in een apart kommetje en smelt in magnetron. Dit duurt ongeveer 15-30 seconden. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Klop 1 ei los in een mok en meng hier 2 eetlepels melk, 1 eetlepel suiker, en een snufje zout doorheen. Meng dan terwijl je roert de gesmolten boter erdoor.
  3. Zeef vervolgens 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel, 1/4 theelepel bakpoeder, en 1 eetlepel cacaopoeder, en meng dit goed door het beslag met een vork zodat de klontjes weg zijn.
  4. Mix als laatste 4 eetlepels havermout en 30g pure chocolade stukjes door het beslag.
  5. Zet de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 45 seconden. De chocolade havermout mug cake is klaar wanneer deze niet meer nat van boven is. De mug cake zal nog steviger worden wanneer deze buiten de magnetron afkoelt!

Extra tips

Voeg wat eventueel nog wat rozijnen en/of grofgehakte noten toe aan deze havermout mug cake!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties