• Rocky Road Mug Cake

Rocky Road mug cake

Rocky Road is chocoladefudge waar meestal marshmallows en noten aan toegevoegd zijn. De Rocky Road mug cake die ik vandaag met jullie deel is gebaseerd op dit klassieke Rocky Road recept. Zo voegde ik spekjes, noten, Digestive koekjes, en rozijnen toe aan het beslag. Maar het leuke aan Rocky Road is dat je juist eenvoudig kunt variëren met verschillende “toppings”. Je kunt bijvoorbeeld ook geraspte kokos, cranberry’s, pretzels, witte chocolade stukjes, en/of popcorn aan je Rocky Road mug cake beslag toevoegen!

Natuurlijk is deze Rocky Road mug cake qua textuur heel anders; het is immers een cake en geen fudge. De toppings in de mug cake worden dus ook warm en zacht dankzij de hitte van de magnetron. De Rocky Road mug cake is dus niet zo krokant als gewone Rocky Road, maar heeft toch veel verschillende texturen dankzij de noten, rozijnen, koekjes, en spekjes.

Benieuwd naar nog meer decadente mug cake recepten? Neem eens een kijkje tussen alle chocolade mug cake recepten. Daarnaast kun je op Mug Cakes ook veel gezonde mug cakes vinden (die desondanks ook heerlijk smaken!).

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe mug cake recepten? Volg Mug Cakes dan op social media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Rocky Road mug cake

Aantal personen: 1-2
Magnetrontijd: 2 min
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 30g pure chocolade
  • 2 tl boter
  • 3 el melk
  • 3 el honing (of 1,5 el suiker)
  • Snufje zout
  • 2 tl cacaopoeder
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 spekjes
  • 1 Digestive koekje
  • Klein handje grof-gehakte noten
  • Klein handje rozijnen (of cranberry's)

Hoe maak je het?

  1. Doe 30 gram pure chocolade met 2 theelepels boter in een apart kommetje en smelt in de magnetron (ongeveer 30 seconden).
  2. Klop 1 ei los in een mok en meng hier vervolgens 3 eetlepels melk, 3 eetlepels honing (of 1,5 eetlepel suiker), en een snufje zout doorheen. Voeg vervolgens de gesmolten (afgekoelde) chocolade toe.
  3. Zeef hier 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel en 2 theelepels cacaopoeder bij en meng tot een glad beslag.
  4. Voeg als laatste de "toppings" (in stukjes) toe: 3 spekjes, 1 Digestive koekje, een klein handje noten, en een klein handje rozijnen (of cranberry's).
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 2 minuten. De Rocky Road mug cake is klaar wanneer deze niet meer nat is van boven. Smakelijk!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties