• Sinterklaas Mug Cake

Sinterklaas mug cake

De Sint is dit weekend weer in het land; tijd dus voor een speciaal mug cake recept om dit te vieren! Deze heuse “Sinterklaas mug cake” bevat onder andere chocolade pepernoten, koekkruiden, en mandarijnschil, en doet je daardoor geheid aan Sinterklaas denken. Natuurlijk kun je met deze Sinterklaas mug cake ook eenvoudig variëren door gebruik te maken van ander Sinterklaas snoepgoed.

Dit Sinterklaas mug cake recept is dus een ideale manier om je om overgebleven snoepgoed op te maken wanneer de Sint weer het land uit is.

Experimenteer bijvoorbeeld met verschillende smaken pepernoten, voeg stukjes taaitaai en/of stukjes chocolade munten toe aan je mug cake. Pepernoten zijn overigens niet bekend in Vlaanderen. Vlaamse bezoekers kunnen bijvoorbeeld letterkoekjes en stukjes chocolade aan hun Sinterklaas mug cake toevoegen.

Heb jij deze Sinterklaas mug cake gemaakt? Laat onderaan deze pagina een reactie achter, of tag je mug cake-creatie via sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Vond je deze Sinterklaas mug cake lekker? Probeer dan ook eens mijn kruidige chocolade mug cake met sinaasappel. Ook kun je op Mug Cakes een speciale categorie vinden met alleen maar kruidige mug cake recepten, heerlijk voor tijdens koude herfst- en winterdagen.

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer me!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Sinterklaas mug cake

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min 45 sec
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 el melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille-extract/suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl koekkruiden
  • 1 mandarijn
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • Handje chocolade pepernoten

Hoe maak je het?

  1. Klop 1 ei los in een mok en doe hier het volgende bij: 1 eetlepel olie, 1 eetlepel melk, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille, en een flinke snuf kaneel en koekkruiden. Meng goed.
  2. Rasp de schil van 1 (gewassen) mandarijn boven een bord en doe hier 1 theelepel van in het mug cake beslag.
  3. Voeg tenslotte 3 eetlepels (gezeefd) zelfrijzend bakmeel toe; meng na iedere eetlepel goed om klontjes te voorkomen.
  4. Hak tenslotte een klein handje chocolade pepernoten in grove stukken en meng door het beslag.
  5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut en 45 seconden, en klaar is je Sinterklaas mug cake!

Extra tips

Probeer deze Sinterklaas mug cake eens met verschillende smaken pepernoten, zoals yoghurt- of koffiepepernoten. Je kunt ook ander Sinterklaas snoepgoed toevoegen, zoals chocolademunten, gewone pepernoten, en/of stukjes taaitaai.

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties