• Speculoos mug cake

Speculoos mug cake

Lotus speculoospasta is mijn favoriete broodbeleg. Speculoospasta is bedacht in Vlaanderen, maar heeft zich al snel verspreid naar andere landen, waaronder ook Nederland. Lotus speculoospasta heeft echt een unieke smaak en is heerlijk in verschillende toetjes en bakrecepten, waaronder natuurlijk ook mug cakes! Speculoos is echter niet te verwarren met speculaas: speculoos is zoeter dan speculaas, het heeft namelijk een kandijsmaak in plaats van een kruidige smaak.

Het enige dat je voor deze speculoos mug cake nodig hebt (naast de speculoospasta), is een ei, melk, zelfrijzend bakmeel en suiker! Je mengt alles door elkaar, zet de mok in de magnetron voor anderhalve minuut, en klaar!

In dit recept maak ik gebruik van Lotus speculoospasta, omdat deze naar mijn mening het aller lekkerst is. Echter zijn er nu veel meer soorten en merken op de markt, ook wel bekend als “cookie-butter”, die je natuurlijk ook kunt gebruiken.

Heb je deze Speculoos mug cake gemaakt? Laat bij de comments weten wat jij er van vindt, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Speculoos mug cake

Totale bereidingstijd: 5 min
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 el (basterd)suiker
  • 2 el Speculoospasta (Lotus)
  • 3 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

  1. Doe het ei in de mok en klop goed los met een vork.
  2. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk en 1 eetlepel (basterd)suiker toe. Ik gebruik zelf het liefste lichtbruine basterdsuiker, maar gewone suiker kan ook. Meng alles tot een geheel met een vork.
  3. Voeg dan 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je het zelfrijzend bakmeel zeeft!
  4. Voeg als laatste 2 eetlepels Speculoospasta toe en meng goed door het beslag.
  5. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 30 seconden en klaar is je Speculoos mug cake! Het kan zijn dat deze nog wat nat is van boven, dit is normaal. Wanneer je de mug-cake uit de magnetron haalt zal deze vanzelf steviger worden. Doe je mug-cake langer in de magnetron dan zal deze al snel uitdrogen!

Extra tips

Gebruik Lotus Speculoospasta Crunchy voor wat extra textuur in je mug cake. Ook kan je altijd een Lotus koffieleutje verkruimelen en door het beslag doen! Daarnaast kun je ook een flinke theelepel Speculoospasta in het midden van het beslag doen zonder het vervolgens te mengen. Hierdoor krijg je heerlijk gesmolten Speculoospasta in het midden van je mug cake!

Geen reacties