• Snelle Cheesecake met Munt en Limoen

Snelle cheesecake met munt en limoen

Tijdens deze warme zomerdagen maak ik in plaats van een mug cake liever een cheesecake in een mok. Een snelle cheesecake in een mok (of schaaltje) bak je namelijk 1 minuut in de magnetron en laat je vervolgens opstijven in de koelkast om koud op te eten. Deze keer maakte ik een cheesecake met de frisse smaken van munt en limoen. Voor deze snelle cheesecake met munt en limoen gebruikte ik spritskoekjes als bodem, maar je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken (zoals Digestives). Ben jij niet zo gek op cheesecake, maar wel op limoen en munt? Probeer dan eens mijn Mojito mug cake

Met dit recept maak je twee mini cheesecakes. Zorg er echter voor dat je maar één cheesecake tegelijk in de magnetron plaatst! Je kunt ook een groter schaaltje gebruiken (minstens 250ml) om een grotere cheesecake te maken die je dan kunt delen. De cheesecake moet dan wel langer in de magnetron!

Laat onderaan deze pagina weten wat je van deze snelle cheesecake met munt en limoen vond, of laat een berichtje/foto achter op sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Snelle cheesecake met munt en limoen

Aantal personen: 2
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud schaaltje: 100 ml

Ingrediënten

 • 2 tl (15g) boter
 • 65g spritskoekjes
 • 2 el (90g) roomkaas (Monchou/Philadelphia)
 • 1 el (60g) crème fraîche
 • 1 el poedersuiker
 • 1 eiwit
 • 1 tl bloem
 • 1 limoen
 • Paar blaadjes verse munt

Hoe maak je het?

 1. Doe 2 theelepels (15g) boter in een apart kommetje en smelt in de magnetron. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
 2. Doe ondertussen 65 gram spritskoekjes in een (dubbel) boterhammenzakje en plet deze tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met een deegroller. Je kunt dit ook doen met een keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en meng totdat alle kruimels vochtig zijn. Verdeel dit over de twee schaaltjes en druk aan met een lepeltje. Plaats de schaaltjes in de vriezer.
 3. Klop in een ander kommetje 1 eiwit los totdat er wat luchtbellen ontstaan. Meng hier de volgende ingrediënten doorheen: 2 eetlepels roomkaas, 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel bloem, en het rasp en sap van 1 limoen.
 4. Hak een paar blaadjes verse munt zo fijn mogelijk. Als de stukjes namelijk te groot zijn geven ze uiteindelijk een bittere smaak in de cheesecake. Meng ongeveer 1 theelepel gehakte munt door het cheesecake-beslag.
 5. Neem de schaaltjes uit de vriezer en verdeel het cheesecake-beslag over de schaaltjes. Plaats één schaaltje in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Zet de magnetron open wanneer het mengsel bijna overloopt en ga daarna weer verder. De cheesecake is klaar wanneer de randen stevig zijn,maar het midden nog een beetje nat is.
 6. Laat de cheesecakes afkoelen en zet ze daarna (afgedekt) in de koelkast (minstens twee uur) of vriezer (minsten een half uur) om op te laten stijven. Daarna kun je genieten van je snelle cheesecake met munt en limoen!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties