• Snelle Quiche in een Mok

Snelle quiche in een mok

Regelmatig krijg ik het verzoek om wat meer hartige mug cake recepten met jullie te delen. Dat er meer zoete mug cake recepten op de site staan komt immers doordat ik zelf meestal zoet boven hartig verkies. Maar al hou je ook niet zo van hartig, een hartige mug cake kan toch verrassend lekker zijn. Zo ook deze snelle quiche in een mok! Je zult verstelt staan over hoe erg deze snelle quiche in een mok lijkt op een traditionele quiche. Deze snelle quiche bevat bijvoorbeeld ook ei, crème fraîche, melk, en geraspte kaas. Het enige dat qua textuur (maar niet qua smaak) afwijkt van een traditionele quiche is natuurlijk de bodem, aangezien je geen knapperige bodem kunt creëren met behulp van je een magnetron. Daarom heeft deze snelle quiche in een mok een zachte, maar desalniettemin lekkere bodem die extra smaak geeft aan je quiche.

Evenals mijn pizza mug cake zonder ei, kun je dit recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In mijn geval voegde ik wat spinazie, paprika, en een sjalotje aan de quiche toe. Wat je ook zou kunnen toevoegen aan de quiche is bijvoorbeeld wat geitenkaas, ham, champignons, of Parmezaanse kaas.

Met dit recept maak je twee kleine quiches (in een schaaltje/mok van ongeveer 200ml). Je kunt er ook één quiche van maken, maar dan zal de quiche een stuk langer in de magnetron moeten!

Wil je meteen op de hoogte gehouden worden van nieuwe mug cake recepten? Volg Mug-Cakes dan op sociale media:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Pinterest: MugCakesNL
Instagram: mugcakesnl

Het zou ook leuk zijn als je daar een berichtje achterlaat. Dat kun je trouwens ook onderaan deze pagina doen 🙂 Heb je vragen? Laat dan een berichtje achter op deze pagina, of bekijk de F.A.Q. !

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten gaan schiften!

Snelle quiche in een mok

Aantal personen: 2
Magnetrontijd: 2 min 30 sec
Inhoud mok: 200 ml

Ingrediënten

 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl suiker
 • Zout, peper, en knoflookpoeder
 • 3 + 1 el melk
 • 2 el olijfolie
 • 1 ei
 • 1 el crème fraîche
 • 2 el geraspte kaas
 • Vulling naar keuze (bv. handje spinazie, 25g paprika, 1 sjalotje)

Hoe maak je het?

 1. Meng in een apart kommetje het zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel suiker en een snuf zout. Voeg hier 3 eetlepels melk en 2 eetlepels olijfolie aan toe. Meng totdat er een soort deeg ontstaat. Verdeel dit over de twee schaaltjes en druk plat met een lepel.
 2. Klop nu in het lege kommetje 1 ei los en meng hier het volgende doorheen: 1 eetlepel crème fraîche, 1 eetlepel melk, en 2 eetlepels geraspte kaas. Breng op smaak met wat zout, peper, en knoflookpoeder.
 3. Voeg dan de vulling naar keuze toe, bijvoorbeeld: Een handje spinazie, 25 gram paprika in kleine blokjes, en 1 sjalotje in kleine stukjes.
 4. Verdeel het quiche-beslag over de twee schaaltjes en plaats in de magnetron voor ongeveer 2 minuten en 30 seconden. Gebruik je een vrij klein schaaltje of mok, dan zul je de magnetron een aantal keren even moeten stoppen zodat het natte beslag niet overloopt.
 5. De snelle quiche in een mok is klaar wanneer de gehele bovenkant stevig is. Om te testen of de onderkant niet nat is, kun je het beste even met een vork erin prikken. Smakelijk!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties