• Havermout Mug Cake met Pindakaas

Havermout mug cake met pindakaas

Een mug cake maak ik zelf het liefst voor het ontbijt; je hebt er maar een paar minuten tijd voor nodig en je er kunt heel eenvoudig mee variëren. Er staan daarom niet voor niets al 11 ontbijt mug cakes online, waaronder mug cake recepten zonder ei, een wentelteefje in een mok, en zelfs een glutenvrije vegan mug cake.

Maar vooral mug cakes met havermout vind ik erg lekker, vandaar dat ik vandaag dit recept voor een havermout mug cake met pindakaas met jullie deel. De havermout geeft een lekkere textuur aan de mug cake, en de pindakaas geeft de mug cake een warme en volle smaak.

Misschien niet de meest gezonde mug cake, maar je weet wel wat er precies in je ontbijt is gegaan! Wil je toch liever een heel gezonde mug cake proberen, kijk dan eens tussen deze gezonde mug cake recepten.

Heb jij deze havermout mug cake met pindakaas gemaakt? Laat eens een berichtje achter onderaan deze pagina, of tag me via social media met hashtag #MugCakesNL:

Facebook: MugCakesNL
Twitter: @nl_mug
Instagram: mugcakesnl

Smakelijk!

Let op: De baktijd in dit recept is afgestemd op een magnetron van 900 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Maak je twee mug cakes? Plaats dan één mug cake per keer in de magnetron, anders bakken je mug cakes langzaam en ongelijk!

Recept: Havermout mug cake

Aantal personen: 1
Magnetrontijd: 1 min
Inhoud mok: 300 ml

Ingrediënten

 • 1 el melk
 • 2 el pindakaas (60g in totaal)
 • 1/2 el suiker (of 1 el honing)
 • 1 ei
 • 3 el havermout
 • 1/4 tl bakpoeder
 • Klein handje pinda's
 • Snufje zout

Hoe maak je het?

 1. Doe 1 eetlepel melk, 2 eetlepels pindakaas en 1/2 eetlepel suiker in een mok. Zet in de magnetron voor ongeveer 30-45 seconden, zodat de pindakaas was zachter is en je alles goed kunt mengen.
 2. Laat even afkoelen en voeg vervolgens 1 ei toe. Klop het ei goed los met een vork.
 3. Voeg dan 3 eetlepels havermout en 1/4 theelepel bakpoeder toe, en meng tot een glad beslag. Voeg eventueel nog een snufje zout toe.
 4. Hak vervolgens wat pinda's in grove stukjes en voeg toe aan het beslag.
 5. Plaats de mug cake in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. De randen van de mug cake moeten in ieder geval droog zijn. Haal je havermout mug cake uit de magnetron en laat 5 minuten afkoelen voordat je de mug cake gaat eten.

Extra tip

Voeg eventueel een halve theelepel kaneel toe aan het beslag, of verdeel wat jam over je havermout mug cake!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties