• Pumpkin Spice Mug Cake

Pumpkin Spice mug cake

Nu het herfst is zie je overal lekkere gerechten verschijnen met Pumpkin Spice. Pumpkin Spice is een kruidenmengsel van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, allspice (fijngemalen pimentbessen) en gember. Het kruidenmengsel is nog steeds extreem populair in Amerika, maar zie je nu ook steeds vaker terugkomen in Nederlandse bakrecepten en dranken. Ook ik was geïnspireerd om er mee aan de slag te gaan, en maakte daarom deze heerlijke Pumpkin Spice mug cake. Naast de kruidige Pumpkin Spice bevat deze mug cake ook echte pompoen die samen met de basterdsuiker een heerlijke zoete smaak geeft aan deze mug cake. Het is echt een speciale combinatie die je eens geprobeerd moet hebben!

Helaas kun je in Nederland geen Pumpkin Spice kopen, maar je kunt dit ook eenvoudig zelf maken (ik gebruikte deze link). Je kunt het jezelf echter nog eenvoudiger maken door koekkruiden te gebruiken. De kruiden in het koekkruidenmengsel komen sterk overeen met de kruiden in Pumpkin Spice. Toch is Pumpkin Spice een unieke combinatie van kruiden en heeft dus ook echt een unieke smaak. Het is dus zeker de (kleine) moeite waard om dit zelf te maken!

Ik hoor graag wat je van deze Pumpkin Spice mug cake vindt, dus laat een reactie achter onderaan deze pagina. Ook kun je jouw mug cake foto delen op Instagram, Facebook en/of Twitter met hashtag #MugCakesNL 🙂

Vond je deze mug cake lekker? Dan is deze kruidige carrot mug cake ook zeker iets voor jou!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Pumpkin Spice mug cake

Totale bereidingstijd: 20 min
Magnetrontijd: 3 min
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 el melk
  • 2 el pompoenpuree (een halve kleine pompoen)
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl Pumpkin Spice (of koekkruiden)

Hoe maak je het?

  1. Zet een ruime pan met water op zodat deze kookt wanneer je de pompoen er in kunt doen.
  2. Snijd de pompoen door midden. Leg de ene helft weg. Verwijder de schil met een mes en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de blokjes in de pan met ruim water voor ongeveer 8 minuten. Giet de stukjes daarna af en pureer met een vork of staafmixer. Laat even afkoelen.
  3. Voeg het ei toe aan een mok en klop goed los met een vork.
  4. Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel melk toe en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker toe aan het ei. Meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg 2 eetlepels pompoenpuree toe aan het mengsel samen met anderhalve theelepel Pumpkin Spice. Meng nogmaals goed door.
  6. Voeg dan 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag zonder klontjes. Dit gaat gemakkelijker als je het zelfrijzend bakmeel zeeft.
  7. Plaats mug cake in de magnetron voor 3 minuten en laat afkoelen zodat je Pumpkin Spice mug cake wat steviger wordt. Deze mug cake blijft echter vrij vochtig door de pompoenpuree, dit is normaal!

Extra tips

Maak een eenvoudige roomkaas topping: klop een eetlepel boter met een garde totdat de boter wat lichter van kleur is geworden. Voeg dan 1 eetlepel Monchou (roomkaas) toe en meng dit nogmaals met een garde. Voeg dan een halve eetlepel poedersuiker toe en meng nogmaals goed door elkaar. Smakelijk!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties