• Chocolade mug cake met kokos

Chocolade kokos mug cake

Ben jij een kokos liefhebber? Probeer dan eens deze chocolade mug cake met kokos! Dit recept bevat kokosmelk in plaats van olie of boter, en geraspte kokos, voor een rijke kokossmaak- en textuur. De pure chocolade in dit recept maakt deze mug cake helemaal af, maar overheerst niet de kokossmaak. Heb je geen chocolade in huis, dan kun je dit recept alsnog maken. Vervang de chocolade dan door 2 el cacaopoeder en 2 el melk!

In 5 minuten tijd, en met maar 6 simpele ingrediënten, heb je je eigen overheerlijke chocolade mug cake met kokos!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat bij de comments achter wat je er van vond, of deel je tips met anderen!

Heb je vragen? Bekijk de F.A.Q. of contacteer mij!

Smakelijk!

Let op: Alle baktijden zijn afgestemd op een magnetron van 750 watt. Heb je een magnetron met meer of minder watt? Klik dan hier.

Tip: Breng alle ingrediënten, zoals boter en eieren, het liefst op kamertemperatuur. Hierdoor voorkom je dat de ingrediënten kunnen gaan schiften!

Chocolade kokos mug cake
4.7 (93.33%) 3 votes

Recept: Brownie mug cake

Totale bereidingstijd: 6 min
Magnetrontijd: 1 min 30 sec
Inhoud mok: 350 ml

Ingrediënten

  • 30 gr (pure) hocolade
  • 2 el kokosmelk
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 2 el kokosrasp
  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

  1. Doe chocolade in een mok, en zet in de magnetron voor een halve minuut. Roer daarna het mengsel nog eens door en zet opnieuw in de magnetron voor een halve minuut, totdat alles is gesmolten.
  2. Roer de chocolade nog eens goed door, en voeg dan de kokosmelk toe.
  3. Voeg het ei toe en klop het ei goed los, zodat er een glad mengsel ontstaat.
  4. Voeg de suiker en de kokosrasp toe en meng nogmaals goed door.
  5. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Zorg dat je alles goed mengt met een vork. Op de bodem blijft er vaak nog meel zitten!
  6. Zet de mok in de magnetron voor maximaal anderhalve minuut. Ben je bang dat je mug cake overloopt? Zet de magnetron dan even op stop en wacht een paar seconden. Zet de magnetron dan weer aan voor de laatste paar seconden.

Extra tips

Voor extra smaak en textuur kun je geroosterde kokosrasp op je mug cake strooien. Yum!

Probeer deze mug cake recepten ook eens!

Geen reacties